Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Supergruppen som kuppade Tommy Nilssons chokladreklam

Här är supergruppen som kapade Tommy Nilssons chokladreklam

Adam Tensta, Andreas Kleerup och producenten Markus Enochson var med och spelade in covern på "Paint it black" i natt.

– Vi hoppas Tommy Nilsson ser humorn. Om man ger sig in i kuppleken och nån kuppar ens kupp får man ta det, säger Simon Strand, talesperson för AIK-alliansen, till Expressen.se.

Tommy Nilssons namnbyte till Black blev gårdagens stora snackis. Förvåningen var stor och många trodde att det hela var en del av AIK-fansens kampanj inför hemmapremiären på Friends arena, "Paint it black".

Tommy Nilsson är en känd AIK:are och twittrade i går också misstänkt om att "det gnager i min själ".

På tisdagsmorgonen förstärktes misstankarna ytterligare när det publicerades en cover på Stones-låten "Paint it black" på kampanjens hemsida.

Artisten Black uppgavs ha sjungit in covern.

Var chokladreklam

Förvirringen var därför stor när Tommy Nilsson avslöjade att hans namnbyte inte alls hade något med AIK att göra, och att det stället var en reklamkupp för Marabous lakritschoklad.

Nu kan Expressen.se räta ut några av frågetecknen. "Paint it black"-covern har nämligen inget med Tommy Nilsson att göra, utan är i stället AIK-fansens kapning av Marabous PR-kupp.

Simon Strand, talesperson för fansens paraplyorganisation AIK-alliansen, berättar för Expressen.se att man kom på idén under gårdagen och började skriva texten vid klockan sex på kvällen.

– Vi tänkte att det här måste vi göra något av, säger Simon Strand.

– Vår artist heter som av en händelse också Black. Det är inget man kan ta patent på, fortsätter han.

Hoppas Tommy ser humorn

Bakom låten ligger flera av Sveriges tyngsta artister. Andreas Kleerup och Markus Enochson producerade och Kleerup spelar också trummor på covern.

Inspelningen gjordes hemma hos en annan AIK:are, Adam Tensta.

Sången står coverartisten Henrik Didriksson för.

– Vi hoppas att Tommy Nilsson ser humorn i det hela. Om man ger sig in i kuppleken och nån kuppar ens kupp får man ta det, säger Simon Strand.

Adam Tensta bekräftar uppgifterna:

– Jag var med. När Simon kallar ställer man upp, säger han.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.