Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Superdesignerns stora inspiration för kollektionen

Modedesignern Ida Sjöstedt
Foto: Michaela Hasanovic / MICHAELA HASANOVIC EXPRESSEN
Ida Sjöstedt
Foto: /Ibl / /IBL

Modedesignern Ida Sjöstedt har under de senaste åren blivit ett av de största namnen inom svenskt mode.

På Fashion week Stockholm visar hon upp sin nya kollektion.

– Jag ville fånga en ljus, änglalik känsla, säger Ida Sjöstedt till Svenska dagbladet.

Ida Sjöstedt är en av Fashion week Stockholms största namn. Med sina feminina och prinsesslika klänningar har hon gjort sig populär både i den svenska kändiseliten och i kungahuset - prinsessan Sofia gifte sig i en klänning av designern.

Nu ska hon alltså visa upp sin nya kollektion på modeveckan, och hon säger att hon inspirerats av en värld värd att kämpa för, skriver Svenska Dagbladet.

Jag ville fånga en ljus, änglalik känsla med mjuka silhuetter och en romantisk, lekfull mönsterbild. Inspirationen är ett saligt hopkok av referenser från 70-talets fredsrörelse till 90-talets klubbscen och 1800-talets romanticism, säger Ida Sjöstedt till Svenska dagbladet.


LÄS MER: Höga förväntningar på modeveckan


Ida Sjöstedt vann modepriser


LÄS MER: Kändisarna glänser på modeveckan


Ida Sjöstedt, som också sommarpratade under sommaren, förklarar att kollektionen visar hennes idé av skönhet och femininitet. Designern har vunnit det prestigefulla modepriset Guldknappen både 2011 och 2014. Tidigare i år blev hon också årets designer på Ellegalan.

Eftersom jag har varit med och byggt upp den svenska modescenen vi har i dag - och att Sverige är min viktigaste marknad - så betyder den så klart jättemycket. Jag tycker det är viktigt att ha en levande modevecka med många olika aktörer där man kan sättas i ett sammanhang och vi designer kan representera något gemensamt trots skilda uttryck och formspråk, säger Ida Sjöstedt till Svenska dagbladet.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.