Modedesignern Ida Sjöstedt Foto: Michaela Hasanovic / MICHAELA HASANOVIC EXPRESSENModedesignern Ida Sjöstedt Foto: Michaela Hasanovic / MICHAELA HASANOVIC EXPRESSEN
Modedesignern Ida Sjöstedt Foto: Michaela Hasanovic / MICHAELA HASANOVIC EXPRESSEN
Ida Sjöstedt Foto: /Ibl / /IBLIda Sjöstedt Foto: /Ibl / /IBL
Ida Sjöstedt Foto: /Ibl / /IBL

Superdesignerns stora inspiration för kollektionen

Publicerad

Modedesignern Ida Sjöstedt har under de senaste åren blivit ett av de största namnen inom svenskt mode.

På Fashion week Stockholm visar hon upp sin nya kollektion.

– Jag ville fånga en ljus, änglalik känsla, säger Ida Sjöstedt till Svenska dagbladet.

Ida Sjöstedt är en av Fashion week Stockholms största namn. Med sina feminina och prinsesslika klänningar har hon gjort sig populär både i den svenska kändiseliten och i kungahuset - prinsessan Sofia gifte sig i en klänning av designern.

Nu ska hon alltså visa upp sin nya kollektion på modeveckan, och hon säger att hon inspirerats av en värld värd att kämpa för, skriver Svenska Dagbladet.

Jag ville fånga en ljus, änglalik känsla med mjuka silhuetter och en romantisk, lekfull mönsterbild. Inspirationen är ett saligt hopkok av referenser från 70-talets fredsrörelse till 90-talets klubbscen och 1800-talets romanticism, säger Ida Sjöstedt till Svenska dagbladet.

 

LÄS MER: Höga förväntningar på modeveckan

 

Ida Sjöstedt vann modepriser

 

LÄS MER: Kändisarna glänser på modeveckan

 

Ida Sjöstedt, som också sommarpratade under sommaren, förklarar att kollektionen visar hennes idé av skönhet och femininitet. Designern har vunnit det prestigefulla modepriset Guldknappen både 2011 och 2014. Tidigare i år blev hon också årets designer på Ellegalan.

Eftersom jag har varit med och byggt upp den svenska modescenen vi har i dag - och att Sverige är min viktigaste marknad - så betyder den så klart jättemycket. Jag tycker det är viktigt att ha en levande modevecka med många olika aktörer där man kan sättas i ett sammanhang och vi designer kan representera något gemensamt trots skilda uttryck och formspråk, säger Ida Sjöstedt till Svenska dagbladet.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag