Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

"Sune i fjällen"

I "Sune i fjällen" gör William Ringström, 14, sin sista insats som tjejtjusaren Sune.
"Jag har nog blivit för gammal för att fortsätta", menar William, 14.
Foto: Emil Nordin
William Ringström till vänster.
Foto: Per Wissing
Morgan Alling och Anja Lundkvist spelar föräldrar till "Sune".
Foto: Per Wissing

Sune skulle egentligen ha fyllt 37 år i år. Men medan jag har blivit vuxen, har han förblivit ett barn med rosiga kinder och rufsigt hår.

Runt mig på biografen sitter nu en ny generation och fångas av tjejtjusaren, och bara det känns faktiskt en smula högtidligt.

BIO

"SUNE I FJÄLLEN"

Familjekomedi

Sverige.

Av Gustaf Åkerblom.

Med Morgan Alling, Anja Lundqvist, William Ringström, Erik Johansson, Julia Dufvenius.

Tid: 1:32.

Från: Barntillåten.

Det är som att vi alla hör ihop. Jag, barnen, Sune och den där underbart hopplösa familjen Andersson som klär sig i fåniga namnade toppluvor och glädjestrålande säger "vi är en familj" när konduktören öppnar dörren till kupén.

Resan går till fjällen dit Sune (William Ringström) lurat familjen, för att ännu en gång tjusa tjejen Sofie. Sune suger i skidbacken, men är som vanligt desto bättre på det här med känslor. Även om det inte alltid går som han tänkt sig.


Det är inte så mycket med Sune-filmerna som överraskar, förutom att de faktiskt blivit bättre längs med vägen. Medan den första filmen mest kändes som en lite dassig "Sällskapsresan" för barn, har man lagom till den tredje filmen hittat hem till en egen ton.

Här finns vad jag uppfattar som blinkningar till åttio- och nittiotalet i form av en "Last Christmas"-liknande video och gammelteknik som videokamera och cd-spelare.

Men här finns också detaljer som andas mer modern komedi. Jag gillar särskilt den snygga inledningen då Sune står hjälplös högst upp i backen och ser livet passera i revy.


Men det allra bästa är faktiskt att alla i familjen verkar tycka så mycket om varandra, och att skådespelarna förmedlar en sådan värme. Då spelar det liksom ingen roll att de ständigt går runt i urtvättade mjukiskläder och hopplösa frisyrer. Jag vill ändå bli adopterad till den där vänliga vanligheten.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.