Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Succéserien Skam får en fortsättning

Foto: ANDREAS FADUM / ANDREAS FADUM/IBL ANDREAS FADUM
Foto: BENDIKSBY, TERJE / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN
Foto: BENDIKSBY, TERJE / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

Nu är det klart att den norska succéserien "Skam" går på export.

Det står nu klart att norska NRK, motsvarigheten till SVT, ger klartecken till Spanien, Nederländerna, Italien, Tyskland samt till Frankrike att göra sina egna versioner av den populära serien.

Det är nog många som saknar karaktärerna Sana, Noora, Vilde, Chris och Eva, Isak, Even och William och de andra i den norska succéserien "Skam".

Nu har det dock blivit klart att den norska ungdomsserien kan få en uppföljare.

 

LÄS MER: Allt du behöver veta efter sista avsnittet av "Skam" 

 

Norska NRK har nämligen gett länderna Spanien, Nederländerna, Italien, Tyskland samt till Frankrike klartecken att göra sina egna versioner av den populära serien.

Skaparnas krav

Seriens skapare har dock som krav att det inte får tummas något på seriens kärnvärden och som är en bidragande faktor till att serien har hyllats tidigare.

– Skaparna av ”Skam” hade en vision om att serien skulle hjälpa till att stärka 16-åriga flickors självförtroende genom att lätta på tabun, uppmärksamma dem på relationsmekanismer och visa på vinsten av att konfrontera sina rädslor”, säger NRK:s sändningschef Thor Gjermund Eriksen i ett pressmeddelande.

NRK har också berättat att de ville  dra fler unga till deras sajt. Så de skapade tv-serien "Skam". Serien blev en succé, inte bara i Norge. Bara i Sverige har den streamats över 22 miljoner gånger.

 

LÄS MER: Sana i Skam poserar med hijab på omslag 

 

I somras visades det sista avsnittet av ”Skam”. Totalt har det blivit fyra säsonger och i den sista fick vi följa karaktären Sana.  

Under de tidigare säsongerna har huvudkaraktärerna Eva, Noora och Isak varit i fokus.