Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Succéserien på Netflix hånas: ”Skrattar åt den”

Lily Collins spelar Emily i ”Emily in Paris”.
Foto: Netflix

Den hetaste serien på Netflix i Sverige just nu är ”Emily in Paris”.

Men succéserien har både hyllats och sågats.

En fransk tidning skriver att ”alla skrattar åt serien”.

Det är skaparna bakom ”Sex and the city” som ligger bakom Netflix just nu hetaste serie: ”Emily in Paris”.

Vi får där följa amerikanska Emily som flyttar från Chicago till Paris för att arbeta med sitt drömjobb och väl på plats händer både det ena och det andra.

Serien kantas av chick-flick-tendenser, mode, romanser och ett och annat kärleksdrama. 

Serien har hyllats och sågats i sociala medier. I franska medier har den också diskuterats flitigt. Tidningen Les Inrockuptibles skriver att människor ”skrattar åt serien”. Andra menar att den inte känns autentisk, utan bygger på fördomar och klyschor om Frankrike samt innehåller flera faktafel.

”Emily in Paris” är just nu den hetaste serien på svenska Netflix.
Foto: Netflix

”En konstig känsla”

Lily Collins, som spelar Emily, har märkt av alla reaktioner – och kallar det ”galet”. Hon följer just nu allt hemifrån till följd av pandemin.

– Ni vet, det är en så konstig känsla att vara med om en sådan här lansering just nu. Vi har tur som har Netflix, för då rullar serien ut över hela världen, men att det ska äga rum medan du sitter hemma känns surrealistiskt, minst sagt, säger hon till brittiska Vogue.

Bra tajmning

Många menar att ”Emily in Paris” är ”den eskapism som vi behöver just nu” på grund av det rådande världsläget.

Lily Collins håller med.

Och påpekar att amerikaner som reser till Paris och möts av en kulturkrock knappast är något unikt i manusväg – men samtidigt en omöjlighet i det verkliga livet just nu på grund av pandemin.

– Det har bara varit så mycket mörker för alla under 2020, så det är jättekul att kunna få människor att skratta och hjälpa dem fly för en stund. Det känns ändå som att tittarna verkligen har borrat ner sig i ”Emily in Paris” och haft det bra, så det kom vid ett perfekt ögonblick, på många vis, säger hon till Vogue.

Fem smarta knep för Netflix-älskaren – hitta de bästa Netflix-serierna, undvik att slösa data och lär dig maximera ditt streamande.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.