Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Succémusikalen läggs plötsligt ner

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Per Andersson i "Book of mormon"
Foto: MATS BÄCKER / PHOTO©MATS BÄCKER
Linus Wahlgren i "The book of mormon"
Foto: MATS BÄCKER / PHOTO©MATS BÄCKER

Den hyllade succémusikalen "The Book of mormon" med bland andra Linus Wahlgren och Per Andersson tvingas lägga ned i förtid.

Anledningen: Rättigheterna dras plötsligt tillbaka.

– Vi blev förvånade att höra att de tagit detta beslut, säger producenten Nanette Hayes till Aftonbladet. 

Den svenska uppsättningen av musikalen "Book of mormon", med bland andra Linus Wahlgren och Per Andersson har gjort succé på Chinateatern i Stockholm sedan premiären i januari i år.

Expressens recensent Anders Björkman gav musikalen 4 getingar i betyg.

"Jag har sett originalet på Broadway och jag saknar inget i denna påkostade uppsättning, som redan är så samspelt. Imponerande", skrev han i sin recension.

Musikalen, som skapades av Trey Parker, Matt Stone (bakom tv-serien "South Park" och Robert Lopez, handlar om mormonmissionärer på uppdrag i Uganda. Nu läggs musikalen plötsligt ner i förtid.

LÄS MER: "Book of mormon" en dundrande succé 

"Vi blev förvånade att höra att de tagit detta beslut"

Anledningen: Rättigheterna för alla utländska uppsättningar dras plötsligt tillbaka. 

– Vi blev förvånade att höra att de tagit detta beslut. Vi hade önskat kunna spela den ännu längre och i andra städer i Sverige, säger producenten Nanette Hayes till Aftonbladet. 

LÄS MER: Pernilla Wahlgrens kärlekshyllning till Linus Wahlgren 

Sista föreställningen av "Book of mormon" 24 mars 

Den 24 oktober släpps biljetterna till vårens uppsättningar som blir de sista. Den 24 mars spelas den absolut sista föreställningen.

– Det är en extremt rolig föreställning att spela och mottagandet av publiken har varit överväldigande. Jag hade gärna spelat ett bra tag till, säger Linus Wahlgren till tidningen.

Varför rättigheterna dras tillbaka är oklart. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.