Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Succéboken om Zlatan blir film – Lagercrantz skriver manuset

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
David Lagercrantz.
Foto: OLLE SPORRONG
Zlatan Ibrahimovic.
Foto: MCNULTY/JMP/REX/SHUTTERSTOCK / MCNULTY/JMP/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES

Miljonsuccéförfattaren David Lagercrantz skrev Zlatan Ibrahimovics självbiografi "Jag är Zlatan".

Nu tar författaren steget över till filmens värld, och skriver manuset till filmen om den svenska fotbollslegendaren, skriver Variety.

– Zlatan har haft ett otroligt livsöde, säger Mattias Nohrborg på B-Reel Film, som ska göra filmen.

Zlatan Ibrahimovics självbiografi "Jag är Zlatan", skriven av succéförfattaren David Lagercrantz blir film - och nu står det klart att författaren också kommer skriva manus till filmen, skriver amerikanska sajten Variety.

David Lagercrantz har gjort sig ett namn över hela världen, först med boken om den svenska fotbollsspelaren, och sedan som författare till uppföljaren i "Millenium"-trilogin, och nu tar han steget in i filmvärlden.

David Lagercrantz upprepar succén med Zlatan - boken blir film

Filmen kommer produceras av B-Reel Film i Göteborg, och Mattias Nohrborg på bolaget förklarar varför de vill göra en film om Ibrahimovics liv.

– Zlatan har haft ett otroligt livsöde; han växte upp i ett ghetto där 90 procent av ungdomarna blir brottslingar. Och har har gjort allting själv, han är helt självlärd, säger Nohrborg.


LÄS MER:  David Lagercrantz berättar om sin världssuccé med Millenium-uppföljaren


Filmen som David Lagercrantz skriver kommer skildra Zlatans uppväxt i Rosengård, och hur fotbollsspelaren lämnade Sverige för att spela i Ajax i Nederländerna. Filmen har en budget på fem miljoner euro, närmare 50 miljoner svenska kronor, och David Lagercrantz filmmanus väntas vara klart till den första maj, uppger Mattias Nohrborg.

Samtidigt väntas "Millenium"-uppföljaren "Det som inte dödar oss" att filmatiseras.


LÄS MER: Här är Leif GW:s kritik mot David Lagercrantz efter nya boken - stal karaktär

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.