Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Succé för ny SVT-låt om snopp och snippa

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

"Här kommer snoppen i full gallopp." "Snippan är häftig, ja det kan du tro. Till och med på en gammal tant, snippan sitter där så elegant

Det är en trallvänlig låt som redan innan den nya säsongen av "Bacillakuten" på Barnkanalen blivit omtalad.

"Dagens garv. Helt underbar", skriver en person på Facebook.

Men andra är kritiska.

På söndag drar en ny säsong av Barnkanalens "Bacillakuten" i gång. Ett barnprogram som lär unga mer om kroppen. Bland annat har barnprogrammet en frågelåda där tittare kan skicka in frågor till läkaren Petter Oest och hans kompis Mia.

Redan nu har en trallvänlig låt med titeln "snoppen och snippan" med tillhörande video släppts inför den nya säsongen. En video som redan visats över 11 000 gånger på Youtube sedan publiceringen den 5:e januari, alltså för tre dagar sedan.

"Vi värmer upp med en informativ låt om ett härligt gäng!", skriver Barnkanalen på sin Facebook.

"Helt underbar"

På sociala medier har reaktioner på den trallvänliga låten börjat ramla in.

"Det svänger", tycker en användare på Twitter. "Barnkanalen gör hyllningslåt till könsorgan", konstaterar en annan. "Dagens garv. Helt underbar", skriver en person på Facebook som delat med sig av videon. Även RFSU har delat videon och uppmanar sina följare på Facebook att skruva upp volymen.

Men det har även kommit in negativ respons via Barnkanalens Facebook. "Det är inget man visar barn", skriver en kritisk användare.

"Detta borde anmälas" lyder en kommentar och en av dem som ställer sig kritisk till sången är tvåbarnsamman Matilda Carlsson.

– Ärligt talat talar förstår jag inte varför de ens snackar om könsorgan. Jag tycker bara att det kanske inte passar alla åldrar att prata om det. Det är inget fult att prata om det men det är väl många föräldrar som kanske vill ta det där när de är beredda själva, säger hon.

"Ska bli lättare att prata om snippan och snoppen"

Kajsa Peters, projektledare för "Bacillakuten", säger att programmet bygger på frågor från barnen och att det kommit in många frågor om både snippa och snopp.

– De ämnen som vi får in flest frågor om gör vi också program om och nu är det alltså dags att göra ett program om snoppen och snippan. För barnen är det helt naturligt, som vilken kroppsdel som helst. Och i varje program gör vi också en låt.

Hon säger också att det finns ett pedagogiskt syfte med låten.

– Vi hoppas att den här låten ska bidra till att det blir lättare för föräldrar att prata om snoppen och snippan med sina barn.

Texten är skriven av musikern Johan Holmström som tidigare skrivit ”Kissa, fisa och bajsa”, ”Ont i min skalle” och ”Mollusker i mina brallor”.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Hela texten

"Popi-dopp-pop snippedi snopp!

Här kommer snoppen i full galopp.

Han som inga brallor har

dinglar med snoppen och rumpan bar.

Snippe-dipp-dipp-snippedi-do!

Snippan är häftig, ja det kan du tro.

Till och med på en gammal tant

snippan sitter där så elegant.

Så olika med nästan samma grej

Kissa kiss igenom snoppen eller snippan om man är tjej.

Snoppen och snippan vilket härligt gäng

Snippan och snoppen sjunger vår refräng

Snoppen och snippan finns på vår kropp

Snippe-dipp-dipp-snippedi-snopp!

Popi-dopp-op-snippedi-snopp

Hänger och slänger på en liten kropp

Snippe-dipp-dipp-snippedi-do

Snippan är häftig, Baby I Love You."

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.