JULSUCCÈ. André Pops var inte nervös för att han inte skulle lyckas tända ljuset: "Lite darrig var jag allt men jag lutade handen lite mot ljuset," säger han. Foto: SVT
JULSUCCÈ. André Pops var inte nervös för att han inte skulle lyckas tända ljuset: "Lite darrig var jag allt men jag lutade handen lite mot ljuset," säger han.  Foto: SVT

Succé för André Pops som SVT:s julvärd

Publicerad
Uppdaterad
SVT:s julvärd 2010, André Pops, gick rakt in i svenska folkets hjärta.
Han får fem getingar i betyg av Expressen.se:s läsare och är populärast av alla julvärdar genom tiderna.
- Oj, det känns ju så klart fantastiskt, säger André Pops.
Sedan 2002 har SVT:s uppdrag som julvärd roterat bland olika tv-personligheter. I år var det dags för André Pops att axla rollen och det blev en succé. Vid klockan 10 på kvällen tycker majoriteten av Expressen.se:s läsare att André Pops är den bästa julvärden någonsin. Och drygt 60 procent av läsarna ger Pops fem getingar av fem möjliga. Halvvägs genom kvällen är julvärden själv också nöjd med sin insats.
- Det har gått helt okej. Vissa saker är jag mer nöjd med än andra men som helhet känns det ganska bra, säger han.

"Engångsgrej"

Även om han är den populäraste julvärden i SVT genom tiderna tror inte André att det blir fler gånger.
- Det har varit väldigt roligt men det känns som en engångsgrej, i fortsättningen så är det bara familjen som gäller på julafton, säger André och tillägger:
De betyder mest av allt i världen för mig så därför kan jag inte tänka mig att vara borta från dem igen.
Tidigare har han sagt att uppdraget som julvärd är något av det finaste man kan få. Och några minuter före sändning gjorde sig nerverna påminda.
- Det börjar ju verkligen med svårast tänkbara före Kalle med ljuständning och allt så då slog hjärtat ganska snabbt, säger André.
Var du nervös när du skulle tända ljuset?
- Jo, det var jag men inte för att det skulle bli fel, då hade det bara varit att försöka igen. Det var nog mer hela grejen med att jag visste att det är ett ögonblick som betyder mycket för många och då vill man att det ska bli fint. Lite darrig var jag allt men jag lutade handen lite mot ljuset, säger André.
Vilken känsla kommer du ha i kroppen när du går och lägger dig i kväll?
- Förhoppningsvis samma som nu, att det varit en fin julafton.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag