Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Strömstedts mörka förflutna – nu avslöjar han sanningen

Niklas Strömstedt hade en tuff uppväxt.

I "Hellenius hörna" berättar artisten om vändpunkten och räddningen.

– Jag mådde inte bra och jag tror att det berodde på saker i familjen, säger han i TV4-programmet.

Under söndagskvällen sändes "Hellenius hörna" på TV4 och programledaren David Hellenius gästades då av komikern Nour el Refai och artisten Niklas Strömstedt.

I programmet berättar Niklas Strömstedt bland annat om sin tuffa uppväxt i Stockholmsförorten Hagsätra.

– Alltså, jag tyckte att det var ganska idylliskt. Det är många som inte skulle säga att det var så idylliskt om de visste vad vi höll på med, säger han i programmet.


LÄS MER: Steffos hemliga skydd – efter Strömstedts skilsmässa


David Hellenius frågar då om det var "stökigt".

– Ja, det var stökigt. Jag blev en värsting väldigt tidigt. Alltså vi snodde moppar och sniffade lite och rökte lite hasch och så där. Jag var väl elva kanske. Jag mådde inte bra och jag tror att det berodde på saker i familjen. Mina föräldrar hade det rätt stökigt och så där. Och jag försökte väl protestera på mitt sätt, säger han och fortsätter:

– Jag tror att jag visade att jag inte riktigt ville vara med.

Niklas Strömstedt: "Kunde ha slutat illa"

Programledaren undrar om Niklas Strömstedt blev kriminell när han blev äldre.

– Kriminell vet jag inte om jag ska kalla det. Eller jo det är klart, att stjäla moppar är ju inte lagligt. Det var ju lite småkriminellt. Vi åkte aldrig fast. Så jag ber om ursäkt nu. Det är många som gör det så här långt senare.

När familjen flyttade från Hagsätra fick Niklas Strömstedt ordning på sitt liv.

– Ja, det gick ganska fort. Och jag tror att det är så också om man... där ute i Hagsätra var jag ju fast i den där identiteten som värsting.


LÄS MER: Jenny Strömstedts pik till maken i TV4


David Hellenius frågar då hur det kunde ha slutat om Niklas Strömstedt hade bott kvar i Hagsätra.

– Det hade nog kunnat sluta ganska illa tror jag. Vi flyttade in till Södermalm och då kunde jag lämna den identitet i Hagsätra och skapa mig en ny dit jag flyttade. Och då gick det rätt fort för på ett år var jag ordförande i elevrådet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.