Hugh Hefner med sonen Cooper Foto: PAUL BUCK / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNHugh Hefner med sonen Cooper Foto: PAUL BUCK / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Hugh Hefner med sonen Cooper Foto: PAUL BUCK / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Hugh Hefner var god för 1,2 miljarder kronor när han dog. Foto: KRISTIAN DOWLING / AP TT NYHETSBYRÅNHugh Hefner var god för 1,2 miljarder kronor när han dog. Foto: KRISTIAN DOWLING / AP TT NYHETSBYRÅN
Hugh Hefner var god för 1,2 miljarder kronor när han dog. Foto: KRISTIAN DOWLING / AP TT NYHETSBYRÅN
Hugh Hefner och Crystal Harris. Foto: PLANET PHOTOS / STELLA PICTURES SUPPLIED BY PLANET PHOTOSHugh Hefner och Crystal Harris. Foto: PLANET PHOTOS / STELLA PICTURES SUPPLIED BY PLANET PHOTOS
Hugh Hefner och Crystal Harris. Foto: PLANET PHOTOS / STELLA PICTURES SUPPLIED BY PLANET PHOTOS
Crystal Harris och Hugh Hefner. Foto: DANIEL DEME / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅNCrystal Harris och Hugh Hefner. Foto: DANIEL DEME / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Crystal Harris och Hugh Hefner. Foto: DANIEL DEME / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Striden om Hugh Hefners miljardarv

Publicerad

Hugh Hefner har gått bort vid 91 års ålder, och lämnar efter sig ett miljardarv.

Vid sin död ska Hefner ha varit god för 1,2 miljarder kronor - men vem får pengarna?

– Han kommer bli oerhört saknad av många, säger sonen Cooper Hefner i ett uttalande.

Playboy-grundaren Hugh Hefner har gått bort, 91 år gammal. Han dog av naturliga orsaker i sitt hem Playboy mansion.

Han sörjs nu av frun Crystal, 31, och barnen Christie, David, Cooper och Marston.

Hugh Hefner lämnar efter sig ett enormt arv, då Playboy-grundaren beräknas ha varit god för över 1,2 miljarder kronor när han dog. Newsweek skriver att han var god för 350 miljoner kronor innan han dog, men att försäljningen av hans älskade Playboy mansion för 855 miljoner inte var inräknat i den summan.

Hugh Hefner.Foto: ZUMAPRESS.COM / MEGA / ZUMAPRESS.COM / MEGA/IBL THE MEGA AGENCY

Vem som kommer få ärva pengarna är ännu oklart, men tidigare har Hugh Hefner visat sig vara väldigt generös med sina tillgångar. Enligt uppgifter hade han planer på att lämna 24 miljoner kronor till exflickvännen Holly Madison.

Hugh Hefner lämnade över till Christie Hefner

Redan i mitten av 1980-talet så lämnade Hugh Hefner över chefskapet för Playboy till dottern Christie Hefner. Detta efter att han hade drabbats av en mindre stroke. Christie Hefner ledde sedan företaget fram till 2009, då Hugh Hefners son Cooper Hefner i stället tog över som kreativ chef.

Hugh Hefner framför Playboy mansion.Foto: JON VIDAR / ZUMA PRESS / SPLASH / JON VIDAR / ZUMA PRESS / SPLASH SPLASH NEWS

Playboy mansion såldes förra året till 33-åriga investeraren Daren Metropoulos förra året. Hefner och köparen kom överens om att Hugh Hefner fick bo kvar i huset, där han hade bott från 1971. Men nu när Playboy-grundaren har gått bort så förväntas Daren Metropoulos, som redan bor granne med Playboy mansion, flytta in i huset. Fastigheten har 29 sovrum och en stor swimmingpool, känd för de många vilda fester som Hefner höll där.

Hugh Hefner introducerade Playboy 1953

"Hugh M. Hefner, den amerikanska ikonen, som 1953 introducerade världen för Playboy och gjorde företaget till ett av de mest igenkännliga amerikanska globala varumärkena i historian, har fridfullt avlidit i dag av naturliga orsaker i sitt hem, The Playboy Mansion, omgiven av dem han älskade" skriver en representant för Playboy
i People.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag