Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Streaplers förvånade över vinsten: ”Arvingarna skulle vinna”

”Streaplers” blev årets dansband och tog hem guldklaven.Foto: MARCUS GUSTAFSSON
”Streaplers” firar 60 år som band i år.Foto: MARCUS GUSTAFSSON
Kenny Samuelsson säger att han var säker på att Arvingarna skulle vinna.Foto: OLLE SPORRONG

Det blev ”Streaplers” som tog hem titeln som årets dansband under årets dansbandvecka i Malung.

Något som de själva tycks förvånade över – Kenny Samuelsson trodde att ”Guldklaven” skulle gå till konkurrenten ”Arvingarna”.

– Jag var bergsäker på att ”Arvingarna” skulle vinna, det var jag helt säker på, säger Kenny Samuelsson.

Under söndagskvällen korades årets vinnare av ”Guldklaven” på Svenska dansbandsveckan i Malung i Dalarna. Denna gång var det ”Streaplers” som tog hem titeln ”Årets dansband”. Något som de själva var förvånade över, berättar Kenny Samuelsson, en av medlemmarna i ”Streaplers”.

– Jag var bergsäker på att ”Arvingarna” skulle vinna, det var jag helt säker på, säger Kenny Samuelsson.

 ”Har haft ett jätteuppsving”

Han beskriver att ”Arvingarna”, som även dem var nominerade i kategorin ”Årets dansband”, har fått ett väldigt uppsving under den senaste tiden och att han därför trodde att vinsten skulle vara deras.

– De har haft ett jätteuppsving nu med Casper i ”Stjärnornas stjärna” och de är med i ”Diggiloo”, så de har ju haft ett väldigt uppsving. Så jag var ganska säker på att de skulle ta hem det här, säger Kenny Samuelsson och fortsätter:

– Men så blev det vi som fick det, så vi är fantastiskt glada.

Bandet firar 60 år

Dansbandet ”Streaplers” firar i år 60 år, något som Kenny Samuelsson menar är ganska unikt. Att de fortfarande står starka med nya medlemmar som för arvet vidare.

Att bandet fortfarande vinner pris och har en stark fanskara som stöttar tror han beror mycket på deras kärlek till musiken.

– Jag tror att vi har en linje som vi vill följa, vi konstlar inte till det speciellt mycket utan vi är ganska enkla, vi spelar live och vi tycker att det är kul att spela. Märks att man gör det med hjärtat.

”Skulle vilja dela upp den här guldklaven”

Något festligt firande blir det nog inte, säger Kenny Samuelsson, och beskriver att det varit en lång dag. Ett glas vin blir det nog men sedan bär det av mot hotellet för att vila upp sig inför morgondagens spelning.

Istället får de ta ut svängarna lite extra under morgondagens spelning, förklarar Kenny Samuelsson. Det är ju trots allt fansens pris också, menar han.

– Jag skulle vilja dela upp den här guldklaven i små guldklavar och dela ut till våra fans, för det är ju ändå de som är grunden till det här egentligen, säger Kenny Samuelsson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.