Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stöttas av vännerna efter cancerbeskedet

Många arbetskamrater och vänner vill stötta tv-legendaren Bosse Larsson, 81, och hans hustru Lisbeth Larsson, 71, i deras kamp mot cancern.
Foto: Tommy Schönstedt
"Bosse, det var lätt att ta över på Skansen efter dig. Du hade ju krattat i manegen. Programmet hade en mycket positiv framtoning redan när jag kom dit tack vare dig. Av hela mitt hjärta vill jag hälsa och säga att jag tänker på Lisbeth och dig i denna svåra fas i livet.Mvh Lasse Berghagen"
Foto: Roger Vikström
Arne Weise, 85, tv-legendar:"Hej på er, Lisbeth och Bosse. Ni är bäst av alla par som jag känner. Jag hoppas att ni får vara det i många år till."
Foto: Olle Sporrong
Towa Carson, 79, sångerska:"Jag har jobbat med Bosse Larsson några gånger och skulle vilja skicka hälsningen, att 'kämpa på – ödet bestämmer!'"Siw Malmkvist, 78, artist:"Jag vill skicka mina varmaste kramar. Du är så go' och gullig att jobba med, Bosse. Jag minns att jag var besviken när du slutade leda "Allsång på Skansen"."
Foto: Sven Lindwall
Barbro "Lill-Babs" Svensson, 77, artist:"En stor och varm kram från mig till dig, Bosse och din Lisbeth. För dig har ingenting varit omöjligt. Vad jag än har bett om hjälp med – vare sig det har varit i jobbet eller privat – så har du funnits där och hjälpt till. En mer omtänksam och snäll människa får man leta efter."
Foto: Stefan Söderström
Renée Björkman, 64, tidigare Renée Agén, barnstjärna:"Jag arbetade med Thore Skogman som barn och träffade Bosse Larsson i början av 60-talet och våra familjer kom att bli vänner. Nu vill jag skicka en hälsning: 'Lisbeth och Bosse, ni är så fina och tuffa och jag skickar mina bamsekramar till er!'"

VÄSTERHANINGE. Barbro "Lill-Babs" Svensson, Siw Malmkvist, Arne Weise...

Många arbetskamrater och vänner vill stötta tv-legendaren Bosse Larsson, 81, och hans hustru Lisbeth Larsson, 71, i deras kamp mot cancern.

Bosse Larsson berättar att både han och hustrun har fått veta av läkarna att deras liv är på upphällning.

– Jag är så glad för allt stöd – tack till alla som hört av sig, säger en rörd Bosse Larsson.

Bosse Larsson började som assisterande kameraman på SVT och avancerade till att bli korad till Sveriges populäraste underhållare när han ledde "Nygammalt" och "Allsång på Skansen" i tv.

I går pratar han om sitt liv och kampen mot tumören i P4-dokumentären "Svenska ikoner" av reportern Micha Arlt, men även i Expressen:

– Vi har båda fått en tydligt uttalad dödsdom, sade han då.

Det är tur att de har varandra, Bosse och hans fru Lisbeth.

– Nu är jag som en bebis och Lisbeth måste hela tiden hjälpa mig med massor av saker. Jag kan ju inte klä mig själv, säger Bosse när Expressen hälsar på i det vackra hemmet i Västerhaninge.

Stor som ett plommon

Paret har drabbats dubbelt:

Först fick Bosse prostatacancer, som opererades.

Sedan fick Lisbeth leukemi, av den sort som fotbollsikonen Klas Ingesson hade.

Och för ett år sedan ramlade Bosse ihop hemma i villan.

– Jag fick ont i huvudet, började dregla och sluddra och ena ansiktshalvan hängde. Jag hann ropa på Lisbeth, hon ringde efter ambulansen. Sedan vaknade jag sex timmar senare på Södersjukhuset. Jag hade varit medvetslös och de hade magnetröntgat mig och hittat en tumör - stor som ett plommon - i hjärnan.

"Vår tid är utmätt"

För ett år sedan opererades han. Men hela tumören gick inte att ta bort.

– Läkarna har hållit den i schack med hjälp av cellgifter, men för en månad sedan fick jag veta att den börjat växa igen, säger Bosse Larsson.

– Vi har båda fått veta att vår tid är utmätt, säger Bosse.

Lisbeth säger att hon just nu mår bra. Och Bosse skämtar om att "för att vara döende så mår jag förträffligt bra." Nu vill han tacka alla som har hört av sig med hurrarop och "kämpa Bosse"-hälsningar efter Expressens artikel:

– Tack alla snälla för att ni hört av er.

Bosse stöttas av vännerna

Lasse Berghagen, 69, artist:

"Bosse, det var lätt att ta över på Skansen efter dig. Du hade ju krattat i manegen. Programmet hade en mycket positiv framtoning redan när jag kom dit tack vare dig. Av hela mitt hjärta vill jag hälsa och säga att jag tänker på Lisbeth och dig i denna svåra fas i livet.
Mvh Lasse Berghagen"Barbro "Lill-Babs" Svensson, 77, artist:

"En stor och varm kram från mig till dig, Bosse och din Lisbeth. För dig har ingenting varit omöjligt. Vad jag än har bett om hjälp med – vare sig det varit i jobbet eller privat – så har du funnits där och hjälpt till. En med omtänksam och snäll människa får man leta efter."


Renée Björkman, 64, f d Renée Agén, barnstjärna:

"Jag arbetade med Thore Skogman som barn och träffade Bosse Larsson i början av 60-talet och våra familjer kom att bli vänner. Nu vill jag skicka en hälsning: 'Lisbeth och Bosse, ni är så fina och tuffa och jag skickar mina bamsekramar till er!'"


Arne Weise, 85, tv-legendar:

"Hej på er, Lisbeth och Bosse. Ni är bäst av alla par som jag känner. Jag hoppas att ni får vara det i många år till."


Towa Carson, 79, sångerska:

"Jag har jobbat med Bosse Larsson några gånger och skulle vilja skicka hälsningen, att 'kämpa på – ödet bestämmer!'"


Siw Malmkvist, 78, artist:

"Jag vill skicka mina varmaste kramar. Du är så go' och gullig att jobba med, Bosse. Jag minns att jag var besviken när du slutade leda "Allsång på Skansen"."

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.