Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stort biljettkaos inför Springsteen: Besvikna

Bruce Springsteen på scen under den pågående turnén. På fredag och lördag står "Bossen" på scen i Göteborg. Foto: Schrøder, Tor Erik

Flera personer har hört av sig till Expressen.se med berättelser om hur de blivit blåsta på biljetter till Bruce Springsteens spelningar på Ullevi.

Jennie Blomberg, 36, och hennes familj kom till Göteborg redan i går - och nu är de helt förtvivlade.

– Det är verkligen jättetråkigt, det är helt bedrövligt av Biljett Nu, säger hon.

Företrädare för det ansvariga företaget Biljett Nu har inte gått att nå.

Vågar du köpa biljetter av andrahandsföretag?

Dagen innan konserten ringde företaget Biljett Nu runt till flera personer som köpt biljetter till Bruce Springsteen på Ullevi.

Beskedet: Det finns inga biljetter.

Isabella Fajersson, 21, från Åhus är en av de drabbade. Hon hade köpt två biljetter i födelsedagspresent till sina föräldrar - och nu är hon väldigt besviken på företaget.

– Det är helt ofattbart att de ringer dagen innan och säger att de inte har några biljetter, säger hon.

Hon ska få pengarna tillbaka, men ingen annan ersättning.

– Mina föräldrar och jag är väldigt besvikna.

"Längtat väldigt länge"

Ronny Emilsson, 58, från Kristianstad är en annan som drabbats av kaoset. Han hade köpt biljetter till sig och sin fru och bokat hotell när han fick beskedet.

– Jag gav biljetten till min fru i julklapp. Vi har längtat väldigt länge att se honom och vi har aldrig sett honom live. Vi är väldigt besvikna, säger han.

Robin Jatko och Kristin Östblad. Foto: Foto: PrivatPelle Kinnvall, 52, från Malmköping köpte två biljetter redan i november. När han inte hade fått dem hemskickade ringde han till Biljett Nu som sa att han snart skulle få ett sms med besked om var han kunde hämta ut dem. En halvtimme senare ringde de tillbaka och sa att det inte fanns några biljetter, men att han skulle få pengarna tillbaka.

– Det var inte roligt, man hade ju sett fram emot det. Men jag hade lite en känsla av att man kanske skulle bli blåst när biljetterna inte hade kommit, säger han.

– Nästa gång jag köper biljetter så blir det inte från dem.

"Bedrövligt att lura folk"

Jennie Blomberg med Jonathan och Marcus Sjöstedt. Foto: Foto: PrivatJouline Thor, 22, från Oxelösund är på väg till Göteborg med sin sambo och hans föräldrar när Expressen.se pratar med henne. Hon hade köpt biljetter redan i november och fick precis som så många andra besked dagen innan om att de inte finns.

– Jag tycker att der är bedrövligt att lura folk så där. Det känns inte som att de har tagit sig an sitt jobb. Man känner sig grundlurad.

Peter Wikström, 39, från Svanskog hade köpt biljetterna i november och fick i på torsdagen reda på att det inte fanns några biljetter. En av biljetterna var till hans son Joakim, 13, som fick biljetten i födelsedagspresent när han fyllde år i mars. Även Peters fru, svärfar och svärfars respektive skulle gå på konserten. Familjen rasar nu mot Biljett.nu.

– Det är fruktansvärt, vi är skitledsna, det här är det värsta jag varit med om, säger Peter.

Isabella FajerssonFoto: Foto: PrivatHan säger att det värsta var att berätta om det för sin son.

– Joakim hade sett fram emot det i evigheter, han var hur sugen som helst. Nu är han görledsen, säger Peter.

Beskedet om att de inte skulle få biljetterna fick de genom ett bemanningsföretag.

– De har sagt att vi ska få tillbaka pengarna men det är ju inte det handlar om, vi ville ju se Bruce, säger Peter.

"Verkligen jättetråkigt"

Jennie Blomberg från Hagfors är redan på plats i Göteborg tillsammans med sambon Thomas Sjöstedt, 46, med barnen Jonathan, 19, och Marcus, 16 samt hennes syster Ida Blomberg, 26, och hennes sambo Tobias Berglund, 26.

Peter och Joakim Wikström.Foto: Foto: PrivatDe hade sett fram emot konserten i månader.

– Men i dag så ringde någon och sa att det inte fanns några biljetter, säger Jennie Blomberg.

Hon och de andra är alla jättebesvikna.

– Det är verkligen jättetråkigt, det är helt bedrövligt av Biljett Nu.

Robin Jatko, 26, och sambon Kristin Aspblad, 23, från Örebro är två andra som drabbats.

– Vi fick beskedet i dag, i all ilska, säger Robin.

– Det känns förjävligt, det är klart man är besviken.

Ingen ansvarig tillgänglig

Kristofer Åkesson är pressansvarig på Live Nation som arrangerar konserterna på Ullevi.

– Jag känner inte till det här överhuvudtaget så därför är det svårt att uttala sig specifikt om det här. Men om det är så här så är det beklagligt och återigen kan vi bara poängtera vikten av att man ska köpa biljetter av auktoriserade återförsäljare. Gör man det riskerar man aldrig att råka ut för några problem, säger han.

Expressen.se har sökt Biljett NU:s verksamhetschef Robert Jakobsson, företagets kundtjänst och medlemmar i styrelsen. Ingen har svarat för att förklara vad som gick snett.