Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Störst av allt”-skådespelarens kritik efter artikeln: Rasistisk

Netflix-serien ”Störst av allt” har snabbt blivit en dundersuccé. Foto: JOHAN PAULIN / NETFLIX
I serien ”Störst av allt” visar hur tonåringar i Stockholmsförorten Djursholm har hemmafester med tunga droger. Foto: JOHAN PAULIN / NETFLIX
Suheib Saleh spelar knarklangaren Dennis i ”Störst av allt”. Foto: Netflix
Suheib Saleh spelar Dennis i ”Störst av allt” och syns samtidigt i reklam för ”Kry”. Foto: Netflix

”Störst av allt”-skådespelaren har synts som knarklangaren, Dennis, och i reklamfilmen för vårdföretaget ”Kry”.

Nu sätter Suheib Saleh ner foten efter artikeln som ifrågasätter, och menar att den är rasistisk.

– Jag har bara en fråga: ”Sen när har det varit ett problem för någon med mitt yrke?”, säger Suheib Saleh till Aftonbladet.

Suheib Saleh, 22, spelar knarklangaren, Dennis, i Netflix egen serie ”Störst av allt” som snabbt blivit en dundersuccé. Samtidigt syns han i en reklamfilm för vårdföretaget ”Kry”. Något som legat till grund för en mängd skämt på sociala medier och folk skämtar om att knarklangaren numera arbetar för vårdföretaget.

Även Suheib Saleh själv skrattade gott, tills en artikel i branschtidningen Resumé dök upp, skriver Aftonbladet. Tidningen ifrågasätter om det är lämpligt att en skådespelare som spelar en knarklangare syns i en reklam för vårdföretaget. En artikel som Suheib Saleh ser som rasistisk.

– De valde att skriva om den svarta skådisen som spelar knarklangare i Sveriges största tv-serie just nu, och så skrev de om hur jag är förknippad med min roll och därmed inte skulle vara lämplig att göra reklam för ett företag som ”Kry”. Jag har bara en fråga: ”Sen när har det varit ett problem för någon med mitt yrke?”, säger Suheib Saleh till Aftonbladet.

Suheib Saleh är tacksam för stödet

Han förklarar att han tror att artikeln skrevs i brist på rubriker, men att det inte tar bort det faktum att den är rasistisk.

Även internet har reagerat på Resumés artikel. Många stöttar Suheib Saleh och riktar med nya skämt kritik mot tidningen.

Stödet han fått på sociala medier är något Suheib Saleh är tacksam för. Till Aftonbladet säger han att han vill passa på att tacka för den enorma support han fått.

Resumé: ”Det är inget konstigt”

Resumé själva tycker att vinkeln är relevant. I ett meddelande till Aftonbladet skriver chefredaktören Fredrik Svedjetun att folk gärna får ha åsikter om artikeln men att det gör honom arg att det påstås att de ska ha gjort något rasistiskt.

”Resumé är en branschtidning som skriver om reklam, varumärken och marknadsföring. När en person som har rollen som knarklangare i en av Sveriges största serier samtidigt dyker upp som reklamfigur hos ett vårdföretag så uppstår en i vår värld intressant krock. Vi pratade med Kry om hur de såg på detta. Det är inget konstigt”, skriver Fredrik Svedjetun till tidningen och fortsätter:

”Folk får gärna tycka att vår vinkel suger. Jag tycker den är relevant. Det som däremot gör mig arg är påståenden om att vi ska ha gjort något rasistiskt. Vi gör inte olika bedömningar baserade på människors härkomst eller hudfärg. Det gör vi helt enkelt inte.”

Expressen söker Suheib Saleh och Fredrik Svedjetun.