Den amerikanska branschtidningen Variety.com rapporterar nu att Alexander Skarsgård är favoriten att få rollen som Tarzan i en ny film som enligt planen ska spelas in nästa år. Foto: Jun Sato
Den amerikanska branschtidningen Variety.com rapporterar nu att Alexander Skarsgård är favoriten att få rollen som Tarzan i en ny film som enligt planen ska spelas in nästa år.  Foto: Jun Sato

Storroll för Skarsgård - kan bli Tarzan i ny film

Publicerad

Alexander Skarsgård har en ny storroll på gång.

I alla fall om man ska tro Variety.com.

Den amerikanska branschtidningen rapporterar att svensken är favorit att få rollen som Tarzan i en ny film.

Alexander Skarsgård framfart i Hollywood fortsätter.

Den svenska skådespelaren är enligt Variety.com favorit för att knipa huvudrollen i en kommande Tarzan-film som regisseras av David Yates.

Varken filmstudion Warner Bros. eller Alexander Skarsgårds representanter vill kommentera uppgifterna.

Är regissörens favorit

Variety.com skriver att Skarsgård ännu inte har fått ett erbjudande om att medverka i filmen, men att inspelningsstart är planerad till sommaren och att besluten troligtvis fattas innan nyår.

Svensken ska också vara den skådespelare som David Yates vill ha i rollen som John Clayton III, mer känd som Tarzan.

David Yates ska ha varit påtänkt som regissör i flera månader, men bekräftade först för en vecka sedan att han ska regissera filmen.

Tom Hardy, Henry Cavill och "Sons of anarchys" Charlie Hunnam är andra skådespelare som kan bli aktuella för rollen som Tarzan, skriver Variety.com.

Ett episkt vikingaäventyr

Alexander Skarsgård är aktuell i filmerna "Disconnect" och "What Maisie knew", som premiärvisades på Torontos filmfestival i september. Han medverkar även i thrillern "Hidden", som kommer gå upp på bio någon gång nästa år. Som alltid syns svensken också i tv-serien "True Blood".

Enligt Variety.com är Skarsgård även knuten till det episka vikingaäventyret "The Vanguard".

David Yates har bland annat regisserat fyra "Harry Potter"-filmer.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag