Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Carola och Zara Larsson lurade alla

”Säg mig var du står” är en av årets mest spelade låtar.
Plötdligt dök Carola upp på scen.
Tillsammans framfärde duon Carolas 80-talshit.

”Säg mig var du står” är en av årets mest spelade låtar. 

När Zara Larsson gästade finalen av ”Idol” var det givet att hon skulle sjunga klassikern från 80-talet.

Men plötsligt dök en hemlig gäst upp. 

Zara Larsson, 22, inledde ”Idol”-finalen med att sjunga sin nya låt ”One bullet”.

Men showen var inte slut efter det. När Paulina Pancekova och Nadja Holm sjungit klart var det dags för ”Lush life”-sångerskan att stå på scen igen.

Och denna gång var hon inte ensam på scen. När Zara Larsson sjungit första halvan av hitlåten ”Säg mig var du står” – dyker plötsligt stjärnan Carola Häggkvist själv upp. 

En total överraskning för tittarna - framträdandet hade planerats i hemlighet och ingenting hade avslöjats av TV4 eller i artisternas sociala medier innan uppträdandet som var förinspelat.

”Idol-final! Med Zara igen – Säg mig var du står. Tack för alla fina kommentarer som rasar in!”, skrev Carola på Instagram efter det glittriga framträdandet. 

Etta på Svensktoppen

Det var i somras på Gröna Lund som Zara Larsson framförde den klassiska låten för första gången på scen, även då tillsammans med Carola. Sedan dess har låten spelats flitigt på Spotify och radio. 

Duetten har efter det även legat etta på Svensktoppen i tolv veckor.

– Hon har ju en av världens bästa låtar, som också av någon anledning spelas som sista låt på klubbar och rejv, sa Zara Larsson innan konserten på Gröna Lund.

”Säg mig var du står” släpptes på Carolas debutskiva redan 1983. Men har populariserats de senaste åren. Bland annat efter att Josefin Jinder tolkade låten i ”Så mycket bättre” förra året. 

”Jag dras tillbaka”

Carola har tidigare berättat att hon är glad över att låten har blivit ”nyupptäckt”. 

– Låten i sig, den står sig i och med att den har en så aktuell text. Du kan lägga in vilken mening du vill, för klimatet, för jämställdhet, för rättvisan, för det som är sant och äkta och som håller. 

– De där låtarna från -83, för mig är det fortfarande... Jag dras tillbaka till då, jag har samma känsla i kroppen och själen. ”Främling” och ”Säg mig” och ”Gloria”, det är de starkaste från den tiden. När jag sjunger dem så är det som att tiden står lite still för mig, jag går in i ett rum och bara ”nu åker vi”, har Carola tidigare sagt till GP. 

Idolernas svar efter hårda tittarkritiken: "Inte hennes fel"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.