Uttagningen till "Sveriges Mästerkock" blir en tuff pärs för amatörkocken Carina Finnström i kvällens avsnitt. Foto: TV4Uttagningen till "Sveriges Mästerkock" blir en tuff pärs för amatörkocken Carina Finnström i kvällens avsnitt. Foto: TV4
Uttagningen till "Sveriges Mästerkock" blir en tuff pärs för amatörkocken Carina Finnström i kvällens avsnitt. Foto: TV4
Leif Mannerström Foto: TV4Leif Mannerström Foto: TV4
Leif Mannerström  Foto: TV4

Stora missen i TV4:s "Mästerkocken"

Publicerad

Uttagningen till "Sveriges Mästerkock" blir en tuff pärs för amatörkocken Carina Finnström i kvällens avsnitt.

En ingrediens hon tog med sig var rutten, och sedan tappade hon bort tallrikarna och lyckades också bränna både sig själv och pilgrimsmusslorna.

– Det är inte helt lätt att laga mat och prata samtidigt konstaterar jurymedlemmen Mischa Billing sarkastiskt.

I kväll har "Sveriges mästerkock" säsongspremiär på TV4. Det är dags för jurymedlemmarna Leif Mannerström, Markus Aujalay och Mischa Billing att dra i gång jakten på Sveriges bästa amatörkock. De börjar i Stockholm.

Kvällens avsnitt är en audition, där förhoppningsfulla amatörkockar ska försöka ta en plats i det lag som kommer att börja tävla om två veckor.

Både några som lyckas och några som gör praktfiasko hinner presenteras i kvällens avsnitt.

 

LÄS MER: Leif Mannerström hoppar av juryn i "Sveriges yngsta mästerkock".

 

För hår- och makeup-artisten Carina Finnström, 50, blir uttagningen en tuff utmaning.

Hon ska bjuda den skeptiska juryn på stekta pilgrimsmusslor.

Men det börjar med en mindre katastrof. En av de viktiga ingredienserna hon har med sig, en apelsin, visar sig vara rutten när hon skär upp den.

– Min jättedyra apelsin som jag har köpt verkar inte riktigt.... Nej, den är inte bra. Jag får skälla ut gubben, säger hon med adress till den som sålt apelsinen till henne.

Bränner sig på stekpannan

När hon väl kommer i gång med att steka pilgrimsmusslorna, bär det sig inte bättre att hon bränner dem - och sedan sig själv.

– Åh fasen också, säger hon när hon håller på att bränna dem i stekpannan.

– Jag står här och pratar, säger hon, och lyckas avbryta stjärnkocken Leif Mannerström när han försöker säga något.

Sedan bränner hon sig på stekpannan och juryn ser allt mer skeptisk ut.

– Man blir lite förvirrad, säger hon, och ser totalt uppgiven ut.

Sedan klarar hon inte av att hitta tallrikarna som hon ska servera maten till juryn på. Hon ser utmattad ut och låter blicken sveper över bordet. Men inga tallrikar syns till.

 

LÄS MER: Här är de värsta skandalerna i "Sveriges mästerkock".

 

Till slut får hon hjälp av jurymedlemmen Markus Aujalay som påpekar att de står i ugnen.

Leif Mannerström ser allt mer skeptisk ut över hennes insats.

– Det är inte helt lätt att laga mat och prata samtidigt konstaterar jurymedlemmen Mischa Billing sarkastiskt.

Carina Finnström är självkritisk när det är dags att bjuda den kritiska juryn på maträtten hon komponerat.

– Jag har gjort det snyggare, säger hon.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag