Isabella "Blondinbella" Löwengrip. Foto: Roger SchederinIsabella "Blondinbella" Löwengrip. Foto: Roger Schederin

Isabella "Blondinbella" Löwengrip.

 Foto: Roger Schederin
Isabella Löwengrip får hård krtiik. Foto: Cornelia NordströmIsabella Löwengrip får hård krtiik. Foto: Cornelia Nordström

Isabella Löwengrip får hård krtiik.

 Foto: Cornelia Nordström

Stora ilskan mot
"Blondinbellas" bild

Publicerad

Isabella "Blondinbella" Löwengrip kritiseras för en Instagrambild.

På bilden som visar bloggaren syns svenska flaggor vaja på halvstång i bakgrunden.

"Osmakligt", skriver bland annat en användare.

Kändisbloggaren Isabella Löwengrip, känd som "Blondinbella", lade ut en bild på själv tagen vid Arlanda flygplats på sitt Instagramkonto.

Men problemet, som flera följare påpekade, var att flera svenska flaggor syns vaja på halvstång i bakgrunden efter terrordådet i centrala Stockholm.

"Massa reklam i ditt inlägg och sen flaggorna på halv stång i bakgrunden. Osmakligt", skriver en användare.

"Ibland måste man tänka en extra gång", kommenterar en annan på hennes blogg.

Isabella Löwengrip svarar på kritiken

Isabella Löwengrip själv har medgett att hon inte tänkte på var hon stod på bilden. I ett svar efter kritiken skriver hon:

"Helt ärligt tänkte jag inte på var jag stod när bilden togs. Hade inte lång tid på mig att ta bilden så blev bara där jag stod. Inte min mening om folk uppfattade det nonchalant."

 

 

 

Tjänar stora summor

Löwengrip driver ett eget företag och det går ingen nöd på den framgångsrika bloggaren ekonomiskt. Nyligen uppdagades det att hon tjänar så mycket som 600 000 kronor i månaden.

Men Isabella Löwengrip kan inte stoppa alla pengarna i egen ficka. Dels är det bruttoinkomsten, som hon måste skatta på, men pengarna ska också gå till att betala hennes tre anställda som hjälper henne med arbetet kring bloggen.

 

LÄS ÄVEN: Så mycket tjänar Isabella Löwengrip

 

"Vi är ett gäng som ska ha lön på den summan" skriver Isabella Löwengrip vidare i en annan kommentar till sina läsare.

Utöver sin blogg driver Isabella Löwengrip skönhetsföretaget "Löwengrip Care and Color".

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag