Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stora ilskan – efter exets beslut om Freddie Mercury

Freddie MercuryFoto: UNIVERSAL PICTORIAL PRESS / STELLA PICTURES PHOTOSHOT
Freddie Mercurys tidigare flickvän och närmaste vän Mary AustinFoto: Youtube

Freddie Mercurys tidigare flickvän och närmaste vän Mary Austin har rört upp en känslostorm efter hennes beslut vid Queen-stjärnans gamla hus.

Austin har tagit bort de hälsningar som fanns från fansen på en mur runt huset – och hotar med att polisanmäla om någon målar med graffiti igen. 

Något som har rört upp starka känslor bland fansen, skriver The Mirror. 

Freddie Mercury och Mary Austin dejtade varandra av och till i 20 år. Hon blev hans flickvän under en period men var framför allt hans närmaste vän under hela Freddies liv. 

När Queen-stjärnan dog 1991 var det hon som fick ärva hans lyxhus i London. 

Genom åren har fans vallfärdat till Freddie Mercurys hem för att skriva hälsningar eller sätta upp lappar på muren som går runt hela huset.

På bilder från huset syns det hur muren är fylld med graffiti, lappar och andra hälsningar från tusentals fans.

Men nu är det slut.

"Hon är dödstrött på att se hennes privata hem bli nerkladdat"

Mary Austin har fått nog och nu tagit bort all graffiti på muren, samtidigt som hon satt upp övervakningskameror och en skylt där det står att de som målar på muren kan bli polisanmälda.

Den brittiska tidningen The Mirror har pratat med Jacky Smith, ordförande i Queens internationella fanklubb, som säger att Mary Austin till slut tröttnade på att få se sitt hem förstöras av graffiti.

– Hon är dödstrött på att se hennes privata hem bli nerkladdat. Själva huvudentrén har flera gånger blivit fylld med graffiti och hon har fått ta bort det flera gånger genom åren. Men det är inte bara hon som stör sig. Detta är ett exklusivt område i London och många grannar vill inte titta ut genom sitt fönster och se dörrar och en hel vägg som är fylld med graffiti.

Hon fortsätter:

– Freddie Mercury älskade det där huset när han levde, det var hans fristad. Han skulle vända sig i graven om han visste hur folk har förstört det. 

Nu är muren helt fri från graffiti och de fans som skulle kladda ner muren igen hotas med polisanmälan.

"Det gjorde ingen skillnad för mig"

The Mirror har även pratat med grannar – men de säger sig nu inte haft några problem med den nerkladdade muren genom åren.

– Det gjorde ingen skillnad för mig. Det störde mig inte alls, säger en person.

– På ett sätt var det fint att människor fortfarande kommer ihåg honom, så långt efter hans död, säger en annan. 

Huset har länge blivit en naturlig plats för fans att åka till för att hylla sin idol, då platsen där Freddie Mercury ligger begravd har förblivit en hemlighet genom åren.

Nu sörjer fansen Mary Austins beslut, samtidigt som The Mirror rapporterar att flera har blivit arga. 

– Det är en sorglig dag.  För första gången sedan jag åkte hit 2012 är min favoritdörr nu täckt av ett plexiglas och det finns inte en hälsning så långt ögat kan nå, berättar ett besviken fan för tidningen. 

Och fler fans har reagerat starkt på Mary Austins beslut.

– Det är väldigt synd att de tog bort alla blommor, säger en person.