Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stora hyllningen till bäste vännen

Helena Bergström hyllade sin bortgångne vän Rikard Wolff.Foto: OLLE SPORRONG
Rikard Wolff och Helena Bergström tillsammans under inspelning av "Änglagård – andra sommaren", 1994.Foto: WEINE LEXIUS
Rikard Wolff.Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTU STELLA PICTURES
1 / 10

Helena Bergström var märkbart berörd när hon gick ut på scenen. 

Hon skulle presentera hyllningsvideon för alla de som gått bort under det gångna året – och var nära tårarna när hon tog upp sin vän Rikard Wolff.

– Jag förlorade min bästa vän. Och den här saknaden som vi känner, den vet jag delas av många där hemma, berättade hon samtidigt som hon var tvungen att pausa i talet. 

Samtidigt började stjärnor som Lena Endré och Eva Rösé att gråta. 

Helena Bergström var märkbart berörd när hon gick på scenen under Guldbaggegalan. Skådespelaren presenterade den hyllningsvideo som är varje år på galan.

Men den här gången blev det väldigt personligt för henne. 

– 2017 var året när så många togs ifrån oss. Så många av våra största konstnärer och inspiratörer. Alla som sitter här i lokalen har förlorat högst älskade kolleger, kompisar, läromästare. Jag förlorade min bästa vän, sa hon och pausade när känslorna blev för mycket.

Skådespelaren samlade sig och fortsatte sitt tal.

– Den här saknaden som vi känner, den vet jag delas av många av er där hemma. Det här är människor som har funnits i alla våra liv, de har gett oss stunder som vi aldrig kommer att glömma. Men mitt i den här sorgen och saknaden finns det ändå en en tröst – att de ändå finns kvar, deras verk lever vidare och vi kommer fortsätta att berätta deras historier. Låt oss alla här tillsammans minnas och hedra dem. 

 

LÄS MER: Skådespelarnas stora protest på röda mattan 

Helena Bergström: "Jag förlorade min bästa vän".Foto: / OLLE SPORRONG

 

Helena Bergström och Rikard Wolff var vänner i många år och han var gudfar till hennes dotter.

"Vi kommer alltid vandra tillsammans. Älskade, Älskade Rikard" skrev Bergström på sin Instagram strax efter Wolffs död den 17 november i fjol.

Känslosamt i publiken

När hyllningsvideon sedan startade var det fler som började gråta i publiken. Lena Endre, Eva Röse och Arja Saijonmaa var några av dem som sågs torka sina tårar.

Under 2017 dog många av de stora stjärnorna inom svensk film. Bland dem Rikard Wolff, Michael Nyqvist, Björn Granath, Janne "Loffe" Karlsson, Johannes Brost och Gösta Ekman – alla togs de upp i hyllningsvideon under galan. 

 

LÄS MER: Plötsliga aktionen på scenen