Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stora förändringen
i Susan Boyles liv

Sångerskan Susan Boyle.
Foto: W8 Media / Splash News / W8 MEDIA / SPLASH NEWS/ALL OVER SPLASH NEWS
Susan Boyle.
Foto: Enewsimage.Com / Splash News / ENEWSIMAGE.COM / SPLASH NEWS SPLASH NEWS

LONDON. Susan Boyle har inte framträtt offentligt på flera år.

I stället har hon anpassat sitt liv efter en diabetesdiagnos – och rasat i vikt, skriver The Sun.

Den skotska sångerskan Susan Boyle, 55, slog igenom och blev en superstjärna efter att ha tagit alla på sängen med sin sångröst under “Britains Got Talent” 2009. Sedan dess har hon sålt mer än 25 miljoner album över hela världen och blivit en av Storbritanniens mest kända artister.

Men den skygga stjärnan senaste åren har hon levt ett liv i skymundan – och har inte synts uppträda, trots att hon släppte ett album så sent som i november. Albumet floppade, men enligt uppgifter i brittiska medier har mentorn och musikmogulen Simon Cowell gett henne ännu ett kontrakt för skivbolaget Syco.

Susan Boyle: Det är mitt livs fördärv

Samma månad avslöjade Susan Boyle i en intervju att hon levde ett nytt smalare liv, efter att ha fått diagnosen typ 2-diabetes för flera år sedan. Hon slutade då äta sötsaker och kakor och har promenerat flera kilometer om dagen. Resultatet: hon har tappat omkring 13 kilo i vikt, skriver The Scottish Sun.

I november berättade hon för The Mirror:

– Jag var tvungen att äta sötsaker och kakor. Det är mitt livs fördärv.

Fick diagnos 2012

Hon sa i samma intervju att anledningen till att hon inte har uppträtt på så länge beror på hennes Aspergers syndrom. Hon fick diagnosen 2012 efter att tidigare ha fått veta att drabbades av en hjärnskada när hon föddes.

– Jag har inte framträtt eftersom jag har varit sjuk. Det enkla svaret är att det har varit kopplat till min Aspergers, sa hon i intervjun.

Framgångarna har gjort att Susan Boyle kan räkna sig till en av Storbritanniens rikaste artister och hon uppges i dag vara god för motsvarande 340 miljoner kronor. Hon bor dock fortfarande i sitt anspråkslösa hus i hemstaden Blackburn i Skottland.


https://www.youtube.com/watch?v=Q4LGoY71Pxk

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.