Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stora äggmissen: "Det är katstrof"

Foto: TV4
Foto: TV4
Foto: TV4
Foto: TV4

Konkurrensen är stenhård i kvällens avsnitt av "Sveriges mästerkock".

Deltagarna får i uppgift att laga en rätt med ägg som huvudråvara – då gör Dawid Jernström, 21, den stora missen:

– Jag glömde äggulan. Det är helt och hållet katastrof, säger han.

I kväll börjar slutkvalet i "Sveriges mästerkock". I den klassiska lokalen i Gävle ska juryns 40 favoriter från audition tävla vidare. Deltagarna ställs inför tre tuffa utmaningar – där den första är att göra en rätt med ägg som huvudråvara.

Det är då allting går fel för IT-konsulten Dawid Jernström. 21-åringen bestämmer sig för att göra en pasta carbonara, men i uppläggningsfasen glömmer han det viktigaste: äggulan på toppen.

– Det är helt och hållet katastrof, säger han i programmet.

 

LÄS MER: Värsta skandalerna i Mästerkockens historia

 

Tveksam jury

Markus Aujalay, en av jurymedlemmarna, är fundersam när han går fram till bordet för att bedöma Dawid Jernströms carbonara.

– Uppgiften var ju att laga mat med ägg i fokus. Tycker du att det är det?

– Om det hade legat en äggula i mitten så hade det varit lite roligare, svarar Dawid Jernström.

Trots missen hoppas amatörkocken att Aujalay ska se genom fingrarna:

– Jag hoppas att han nöjer sig med ägg i pastan och i carbonara såsen. Äggen finns ju där, men inte på det sättet som jag önskade, säger han.

 

LÄS MER: Blondinbellas make totalsågas av juryn

 

"Utnyttjat tiden väl"

Och till viss del går hans förhoppningar i uppfyllelse. Det är inte en lika kritisk Markus Aujalay som uttalar sig efter att han tagit en tugga av pastan.

– Jag tycker ändå att du har utnyttjat tiden väl, säger en ganska nöjd tv-kock.

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!