Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Amal och George Clooney på hemligt besök i Sverige

Paret Amal och George Clooney kommer till Sverige i mars för att medverka på Postkodlotteriets förmånstagarfest. Foto: GUILLAUME HORCAJUELO / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN
Rickard Sjöberg leder Postkodlotteriet. Foto: TV4

Superparet Amal och George Clooney siktar på Sverige och ett fram till nu hemligt besök.

I mars medverkar advokaten och skådespelaren på Postkodlotteriets förmånstagarfest.

– Det blir en otrolig inspiration, säger programledaren Rickard Sjöberg som ska intervjua paret på scen.

Kändisparet Amal Clooney, 40, och George Clooney, 57, är på väg till Sverige.

I mars sprider paret internationell stjärnglans på svensk mark genom att medverka på nästa års upplaga av Postkodlotteriets förmånstagarfest.

– Amal och George Clooney kommer att vara våra keynote speakers och intervjuas av Rickard Sjöberg på scen, vilket vi är väldigt glada över, säger Anne-Catherine Worth, kommunikationschef på Postkodlotteriet.

Likt tidigare år delar Postkodlotteriet ut sitt överskott på 1,1 miljard till 55 förmånstagare i samband med en fest.

 

 

Att valet av keynote speakers föll på Amal och George Clooney bottnar i parets djupa samhällsengagemang. 

– George Clooney har använt sitt kändisskap för att faktiskt driva frågor, både i USA men också i andra delar av världen. Och Amal Clooney är en advokat som jobbar med folkrättsfrågor, och är dessutom författare, säger Anne-Catherine Worth och fortsätter:

–  Dom har båda två enormt stort driv och engagemang för civilsamhället och rättvisefrågor, och gjort mycket för att tydliggöra problematiken och se till att driva igenom en förändring.

Amal och George Clooneys samhällsengagemang

Tv-profilen Rickard Sjöberg är programledare för "Postkodmiljonären" och kommer även att vara konferencier under festen – och därmed få äran att intervjua George och Amal Clooney.

– Det ska bli oerhört intressant att prata med dom, säger Rickard Sjöberg och fortsätter:

– Det fantastiska med de här människorna är att dom båda har en ådra i sig som är extremt stark för rättvisefrågor, folkrättsfrågor och civilsamhälle.

 

 

Beskedet att Amal och George gästar galan fick Rickard Sjöberg nyss och har därmed inte förberett intervjun desto mer – men samtalet kommer att kretsa kring parets arbete.

– De blir en otrolig inspiration för hela den här samlingen människor som vi samlat den kvällen som alla jobbar med frågor som handlar om att göra gott, och förbättra världen, säger Rickard Sjöberg.

Tidigare har bland annat före detta statsministern Fredrik Reinfeldt, samt skådespelarna Robyn Wright och Emma Thompson axlat rollen som keynote speaker på galan som äger rum den 13 mars i Stadshuset i Stockholm.