Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärnornas hyllningar till James Gandolfini

Foto: Chris Pizzello
James Gandolfini blev känd för en svensk publik som Tony Soprano, maffiaboss i tv-serien Sopranos. Foto: Anthony Neste
Hela familjen Sopranos. Foto: Craig Blankenhorn
På Emmy-galan 2007 med andra skådepspelare från Sopranos. Foto: Mark J. Terrill
2009 gifte han sig med sin flickvän, den före detta modellen, Deborah Lin. Paret fick en dotter 2012. Gandolfini hade en son, Michael från ett tidigare äktenskap.

Skådespelaren James Gandolfini dog av en hjärtattack under en semester i Italien.

Sorgen är stor och nu hyllas "Sopranos"-stjärnan av vänner och kollegor.

- Han var min bror på så många sätt som jag inte kan förklara och aldrig kommer att kunna förklara, säger David Chase skapare av "Sopranos".

James Gandolfini dog endast 51 år gammal efter att ha drabbats av en hjärtattack. Skådespelaren, mest känd för sin roll som Tony Sopranos i den populära tv-serien "Sopranos", befann sig i Italien och natten mot torsdagen bekräftades dödsfallet av en talesperson för Gandolfini.

Efter nyheten om stjärnans död hyllas ny Gandolfini av vänner och kollegor inom filmbranschen.

- Han var ett geni. Alla som såg honom även om det var i en liten roll vet det. Han är en av de största skådespelarna i denna eller någon tid. En stor del av hans geni fanns i de sorgsna ögonen. Han var min kollega. Han var min bror på många sätt som jag inte kan förklara och aldrig kommer att kunna förklara, säger David Chase skapare av "Sopranos" enligt AP.

 

- Vi har förlorat en av de största i dag. Jag är helt förkrossad, säger skådespelaren Lorraine Bracco som spelade Tonys psykolog Dr Melfi i Sopranos.

 

- Jimmy var en av de mest talangfulla, autentiska och sårbara skådespelare i vår tid. Han var oortodox och mycket speciell på så många sätt. Han var sexig som Steve McQueen och Brando, och han hade det komiska geniet som Jackie Gleason, Brad Grey, producent för Sopranos.

 

- Jag har förlorat en bror och bästa vän. Världen har förlorat en av de största skådespelarna någonsin, säger skådespelaren och musikern Steven van Zandt, som spelade Silvio Dante i "Sopranos".

 

"Den store James Gandolfini gick bort i dag. Endast 51 år gammal. Jag kan inte tro det", skriver skådespelerskan Bette Midler på Twitter.

 

"James Gandolfini var en trevlig man, så rolig och snäll. Han kommer att bli mycket saknad. Våra djupaste kondoleanser till hans familj", skriver Aerosmiths gitarrist Joe Perry på Twitter.

 

"Mitt hjärta är krossat på grund av James Gandolfini. Han var en snäll jätte och en fantastisk man. Jag älskar den här bilden, jag älskade honom", skriver skådespelerskan Rose McGowan som även la ut en bild på henne och Gandolfini på Twitter.

 

"Saknade kommer att vara stor efter dig, James Gandolfini. Kanske den bästa skådespelaren någonsin i en tv-serie", skriver komikern Artie Lange på Twitter.

 

"Fruktansvärda, fruktansvärda nyheter. James Gandolfini kommer att bli saknad. Han var en stor skådespelare", skriver Mia Farrow på Twitter.

 

"Mina tankar och böner går till James Gandolfinis familj. Han var en utomordentlig skådespelare", skriver Robin Williams.

 

"Vila i frid James Gandolfini. En sån stor skådespelare. Så mycket mer än bara Tony Soprano", skriver musikern Rob Thomas.

 

"Jesus. Världen har precis förlorat en av de största skådespelarna. James Gandolfini har gått bort. Tankarna går till hans familj. Vilken talang. Jag är sorgsen", skriver den brittiske skådespelaren Ewan McGregor.

 

"Otroligt sorgliga nyheter. En fin man", skriver den amerikanska komikern Steve Carell.

 

"Gandolfinis Tony Soprano var en av de mest nyanserade, mångbottnade gangsters som har fångats på film", skriver den amerikanska tv-personligheten Al Roker.

 

"Så sorgligt att förlora James Gandolfini. EN av de snällaste, roligaste, mest generösa skådespelare som jag någonsin har jobbat med. Sänder mina böner till hans familj", skriver skådespelerskan Susan Sarandon på Twitter.

 

"James Gandolfini. Så talangfull, så trevlig och alldeles för ung för att tas ifrån oss. Du kommer att bli saknad", skådespelerskan Shannen Doherty på Twitter.

 

"Jag är så djupt ledsen över dne tidiga bortgången av snälla James Gandolfini. Mitt hjärta är krossat för hans familj. Jag är i chock. Jag jobbade med honom i "Surviving Christmas", skriver Christina Applegate på Twitter.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!