Foto: Chris PizzelloFoto: Chris Pizzello
 Foto: Chris Pizzello
James Gandolfini blev känd för en svensk publik som Tony Soprano, maffiaboss i tv-serien Sopranos. Foto: Anthony NesteJames Gandolfini blev känd för en svensk publik som Tony Soprano, maffiaboss i tv-serien Sopranos. Foto: Anthony Neste
James Gandolfini blev känd för en svensk publik som Tony Soprano, maffiaboss i tv-serien Sopranos. Foto: Anthony Neste
Hela familjen Sopranos. Foto: Craig BlankenhornHela familjen Sopranos. Foto: Craig Blankenhorn
Hela familjen Sopranos. Foto: Craig Blankenhorn
På Emmy-galan 2007 med andra skådepspelare från Sopranos. Foto: Mark J. TerrillPå Emmy-galan 2007 med andra skådepspelare från Sopranos. Foto: Mark J. Terrill
På Emmy-galan 2007 med andra skådepspelare från Sopranos. Foto: Mark J. Terrill
2009 gifte han sig med sin flickvän, den före detta modellen, Deborah Lin. Paret fick en dotter 2012. Gandolfini hade en son, Michael från ett tidigare äktenskap.2009 gifte han sig med sin flickvän, den före detta modellen, Deborah Lin. Paret fick en dotter 2012. Gandolfini hade en son, Michael från ett tidigare äktenskap.
2009 gifte han sig med sin flickvän, den före detta modellen, Deborah Lin. Paret fick en dotter 2012. Gandolfini hade en son, Michael från ett tidigare äktenskap.

Stjärnornas hyllningar till James Gandolfini

Publicerad

Skådespelaren James Gandolfini dog av en hjärtattack under en semester i Italien.

Sorgen är stor och nu hyllas "Sopranos"-stjärnan av vänner och kollegor.

- Han var min bror på så många sätt som jag inte kan förklara och aldrig kommer att kunna förklara, säger David Chase skapare av "Sopranos".

James Gandolfini dog endast 51 år gammal efter att ha drabbats av en hjärtattack. Skådespelaren, mest känd för sin roll som Tony Sopranos i den populära tv-serien "Sopranos", befann sig i Italien och natten mot torsdagen bekräftades dödsfallet av en talesperson för Gandolfini.

Efter nyheten om stjärnans död hyllas ny Gandolfini av vänner och kollegor inom filmbranschen.

- Han var ett geni. Alla som såg honom även om det var i en liten roll vet det. Han är en av de största skådespelarna i denna eller någon tid. En stor del av hans geni fanns i de sorgsna ögonen. Han var min kollega. Han var min bror på många sätt som jag inte kan förklara och aldrig kommer att kunna förklara, säger David Chase skapare av "Sopranos" enligt AP.

 

- Vi har förlorat en av de största i dag. Jag är helt förkrossad, säger skådespelaren Lorraine Bracco som spelade Tonys psykolog Dr Melfi i Sopranos.

 

- Jimmy var en av de mest talangfulla, autentiska och sårbara skådespelare i vår tid. Han var oortodox och mycket speciell på så många sätt. Han var sexig som Steve McQueen och Brando, och han hade det komiska geniet som Jackie Gleason, Brad Grey, producent för Sopranos.

 

- Jag har förlorat en bror och bästa vän. Världen har förlorat en av de största skådespelarna någonsin, säger skådespelaren och musikern Steven van Zandt, som spelade Silvio Dante i "Sopranos".

 

"Den store James Gandolfini gick bort i dag. Endast 51 år gammal. Jag kan inte tro det", skriver skådespelerskan Bette Midler på Twitter.

 

"James Gandolfini var en trevlig man, så rolig och snäll. Han kommer att bli mycket saknad. Våra djupaste kondoleanser till hans familj", skriver Aerosmiths gitarrist Joe Perry på Twitter.

 

"Mitt hjärta är krossat på grund av James Gandolfini. Han var en snäll jätte och en fantastisk man. Jag älskar den här bilden, jag älskade honom", skriver skådespelerskan Rose McGowan som även la ut en bild på henne och Gandolfini på Twitter.

 

"Saknade kommer att vara stor efter dig, James Gandolfini. Kanske den bästa skådespelaren någonsin i en tv-serie", skriver komikern Artie Lange på Twitter.

 

"Fruktansvärda, fruktansvärda nyheter. James Gandolfini kommer att bli saknad. Han var en stor skådespelare", skriver Mia Farrow på Twitter.

 

"Mina tankar och böner går till James Gandolfinis familj. Han var en utomordentlig skådespelare", skriver Robin Williams.

 

"Vila i frid James Gandolfini. En sån stor skådespelare. Så mycket mer än bara Tony Soprano", skriver musikern Rob Thomas.

 

"Jesus. Världen har precis förlorat en av de största skådespelarna. James Gandolfini har gått bort. Tankarna går till hans familj. Vilken talang. Jag är sorgsen", skriver den brittiske skådespelaren Ewan McGregor.

 

"Otroligt sorgliga nyheter. En fin man", skriver den amerikanska komikern Steve Carell.

 

"Gandolfinis Tony Soprano var en av de mest nyanserade, mångbottnade gangsters som har fångats på film", skriver den amerikanska tv-personligheten Al Roker.

 

"Så sorgligt att förlora James Gandolfini. EN av de snällaste, roligaste, mest generösa skådespelare som jag någonsin har jobbat med. Sänder mina böner till hans familj", skriver skådespelerskan Susan Sarandon på Twitter.

 

"James Gandolfini. Så talangfull, så trevlig och alldeles för ung för att tas ifrån oss. Du kommer att bli saknad", skådespelerskan Shannen Doherty på Twitter.

 

"Jag är så djupt ledsen över dne tidiga bortgången av snälla James Gandolfini. Mitt hjärta är krossat för hans familj. Jag är i chock. Jag jobbade med honom i "Surviving Christmas", skriver Christina Applegate på Twitter.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag