Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärnornas förmögenheter ökar efter "Så mycket bättre"

Gänget från "Så mycket bättre" lär sannolikt få extra klirr i kassan efter att ha synts i tv hela hösten. Foto: Emil Nordin
Stjärnorna är inte bara "Så mycket bättre", de är också så mycket rikare.
Av deltagarna i årets omgång går det allra bäst för Tomas Ledin - hans bolag är värda nästan 160 miljoner kronor.
Och medverkan i programmet lär öka på deras förmögenheter ytterligare.
- Man kan nog få mer företagsjobb och sådant, säger E-Type.
I kväll är det säsongs­avslutning för TV4-­succén "Så mycket bättre".
Årets stora genombrott i programmet har Laleh Pourkarim stått för - än så länge ligger hon dock i lä vad gäller intäkter när man jämför med de andra, mer etablerade stjärnorna.

128 miljoner i tillgångar

Expressens genomgång av deltagarnas ekonomi visar bland annat att Tomas Ledins musik- och fastighetsbolag Acasso har tillgångar på 128 miljoner kronor - de senaste fem åren har bolaget gjort runt 28 miljoner i vinst.
Dessutom har Ledin flera mindre bolag med ett bokfört värde på nästan 30 miljoner kronor.
Lena Philipsson har tillgångar på 19 miljoner kronor i sitt bolag och Martin "E-Type" Erikssons olika bolag har tillgångar på runt elva miljoner.
- Jag jobbar bara, sedan är det räknenissar som sköter det där. Ju mindre business jag håller på med desto bättre är det, jag är bara kreatör. Men jag är jätte­nöjd, det puttrar på, säger E-Type.

"Mer företagsjobb"

Han tror inte att hans medverkan i programmet kommer att innebära särskilt mycket för hans ekonomi.
- Man kan nog få mer företagsjobb och sådant men jag tror inte min ekonomi kommer att påverkas märkbart. Däremot samman­föll programmet ganska bra med lanseringen av min vikingarestaurang och det är jag glad för, säger E-Type.

"Miljonomsättningar"

Däremot lär "Så mycket bättres" framgångar påverka Lalehs ekonomi - hennes bolag har i dag tillgångar på 3,4 miljoner kronor.
- Det kommer att göra mycket för karriären, det är inget snack om det. Med turnéer och sådant är det miljonomsättningar vi pratar om, hon står i Scandinavium nästa år och har två utsålda kvällar på Cirkus. Det hade hon inte kunnat göra innan hon var med i programmet, säger musikbranschveteranen Anders Johansson, som driver talangscouts- och management-bolaget Albot & Albot.