Stjärnorna tog plats - bredvid 1 000 elever

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Den sydafrikanska sångerskan och körledaren Thandiwe Mazibuko hade god hjälp av tusen skånska gymnasieelever.
Foto: Tomas Leprince
The Moniker bjöd på låtar från Paul Simons Graceland.
Foto: Tomas Leprince
Dotter och mamma Josefin och Anette Berggren från Stehag var på plats för att kolla in syster/dotter i kören.- Vi är så stolta! Och vilken kväll det blivit. Den värme som sprids är helt fantastisk.
Foto: Tomas Leprince
Jan-Erik och Ann-Christin Jeppsson från Arlöv kände flera av körmedlemmarna eftersom de går på sonens skola.- Det här är en bra grej för en bra sak. Och så svänger det ju fantastiskt.
Foto: Tomas Leprince
Tidigare kommunalrådet i Malmö, Joakim Ollén, och sambon Eva Blixt njöt av musiken.- Särskilt när Sofia Karlsson sjöng den där irländska balladen a cappella. Det var magiskt.
Foto: Tomas Leprince
Matilda Drewke, Emilia Ågren-Påmark och Zandra Nordström från Vipeholmsskolan i Lund var med i den jättelika kören.- Det är grymt häftigt att stå där uppe på scenen och sjunga tillsammans med alla andra.
Foto: Tomas Leprince
Foto: Tomas Leprince
Foto: Tomas Leprince
Foto: Tomas Leprince
Foto: Tomas Leprince
Foto: Tomas Leprince
1 / 12

Det var lika trångt på scenen som i publiken.

Med tusen skolelever i kören blev Star for Life i Malmö arena en mäktig upplevelse.

Välgörenhetsturnén Star for life - som arbetar för att stärka ungdomars självkänsla och minska spridningen av hiv och aids i Sydafrika - nådde Malmö i går kväll.

Med över tusen sjungande gymnasieungdomar från skånska skolor i ryggen kunde artister som  Molly Sandén, The Moniker och Sofia Karlsson inte hamna fel.

Ledda av ciceronerna Göran Rudbo och Ken Wennerholm i Triple & Touch bjöd de på en varm och innerlig konsert.

Sponsrats av Star of life

Men kvällens största stjärnor var ändå de åtta skolungdomar från Sydafrika som utgör Star Choir South Africa. De har alla gått i skolor som sponsrats av Star for life och de flesta av dem hade aldrig varit utanför sin by innan de kom till Sverige.

Att till exempel få en låt som uppmanar till användning av kondomer att svänga så till den milda grad är en stor prestation.

Stor blandning på musiken

De 4 000 i publiken - många av dem stolta föräldrar till körmedlemmar - njöt av en musikalisk blandning som sträckte sig från afrikansk folksång, över Paul Simons Graceland-låtar och Elton Johns Lejonkungen-sånger, till Peps Perssons skånska rotmusik.

En som njöt extra mycket var Malmöentreprenören Dan Olofsson, initiativtagaren till projektet Star for life:

- Den här konserten är en fantastisk upplevelse varje gång. Vi hoppas att årets turné kommer att generera upp emot två miljoner kronor. Men det stora värdet ligger i de företag som vi bjuder in och som ofta resulterar i att de går in och sponsrar en skola i Sydafrika.

- Det kostar företaget 200 000 kronor per år - eller så kan man välja att sponsra en skolklass för 12 000 kronor per år.


Rättelse: I en tidigare version skrev vi felaktigt ut tre artister som inte medverkade.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.