Stjärnorna som väljer bort alkoholen

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Steve Angello
Foto: Thomas Engstrom
Eminem
Foto: Jumana El Heloueh
Kim Kardashian väljer bort alkoholen.
Foto: Seth Browarnik
Bradley Cooper dricker inte alkohol.
Foto: Bill Davila
Jennifer Hudson väljer bort alkoholen
Foto: Terrence Jennings
Kristin Davies
Kim Cattrall
Foto: Jamie Mccarthy
Robert Downey jr.
Foto: Planet Photos
1 / 9

Champagnen flödar säkerligen när Hollywood-kändisarna ska fira jul och nyår.

Men inte för alla.

De här stjärnorna har valt bort alkoholen:

Bradley Cooper

Skådespelaren Bradley Cooper, 38, är nykter sedan nio år tillbaka. Nyligen öppnade han upp om sitt tidigare missbruk - och de problem det medförde.

– Jag tror att jobbet blev åt helvete, säger Cooper.


Jennifer Hudson

I "The Inevitable Defeat of Mister & Pete" spelar sångerskan och skådespelerskan Jennifer Hudson, 31, en heroinmissbrukande mamma. En utmaning för Hudson - som aldrig varit i närheten av vare sig droger eller alkohol.

– Jag har aldrig druckit en drink i hela mitt liv, jag är nykter, sade Hudson i tv-programmet "Chelsea Lately".


Joe Manganiello

"True Blood"-stjärnan Joe Manganiello, 36, var i början av sin karriär hemlös och kämpade mot alkoholproblem. Nu är han nykter sedan 11 år tillbaka.

– Mitt liv var förstört. Jag var hemlös, brydde mig inte, fattig och utan karriär. Så ja, det var värt att bli nykter, berättade Manganiello för Huffington Post i år.


Blake Lively

Rollen som partytjejen Serena i "Gossip Girl" är långt ifrån skådespelerskan Blake Livelys, 26, vanliga jag.

– Jag dricker inte. Jag har aldrig testat en drog. Det är bara något jag verkligen inte har någon lust till, har Lively tidigare sagt till Allure.


Russell Brand

Frispråkige komikern Russell Brand, 38, är öppen om det mesta. Likaså sitt tidigare missbruk. För nästan exakt ett år sedan firade han tio år som alkohol- och drogfri.

"Ren sedan 10 år i dag. Tack för alla era hälsningar av kärlek. Alla kan bli rena, en dag i taget, skrev Brand till fansen på Facebook.


Edie Falco

Hennes karaktär Jackie Peyton i "Nurse Jackie" behöver smärtstillande för att ta sig igenom dagen. Men "Sopranos"-stjärnan Edie Falco, 50, har inte rört en droppe på 21 år. Så här beskrev hon det nyktra livet för New York Post:

– Det är som att lära sig cykla, du måste hitta din riktning och hålla dig stadig.


Kim Kardashian

Även om hon gör reklam för likören Midori låter Kim Kardashian sina yngre systrar stå för drickandet.

– Jag dricker inte över huvudtaget. Mina systrar dricker, så när de blir lite galna finns jag där för att ta ner dem igen, har hon sagt till People.


Matthew Perry

"Vänner"-stjärnan Matthew Perry, 43, kämpade under nittiotalet mot sitt missbruk av alkohol och smärtstillande. Efter sin tid på behandlingshem i slutet av årtiondet är han nu helt nykter.

– Det jag är mest stolt över i livet är att om en främling säger "jag kan inte sluta dricka, kan du hjälpa mig", kan jag säga "ja, jag kan hjälpa dig", har Perry sagt till ABC News.


Kristin Davis

"Sex and the City"-stjärnan Kristin Davis, 48, valde bort alkoholen som 22-åring. Istället ville hon fokusera helt och hållet på karriären.

– Visst saknar jag det ibland. Då och då när jag är med vänner och de dricker rödvin kan jag helt oskyldigt tänka "wow, vilket härligt glas rödvin, skulle det inte vara roligt att dricka det?" Det kanske vore lugnt, men det är inte riktigt värt risken, berättade Davis för The Week.


Kim Cattrall

Kristin Davis får sällskap av tidigare "Sex and the City"-kollegan Kim Cattrall, 57, på fester. "Samantha" skippar även hon helst alkoholen - och lägger pengarna på något helt annat.

– Jag är ingen stordrickare, och när jag gör det får jag huvudvärk. Jag dricker inte och tar inga droger så kläder är min enda humörshöjare, säger hon.


Eminem

Rapstjärnan Eminem, 41, blev fri från ett alkohol- och drogmissbruk för några år sedan. För The Vibe berättade han om den tuffa omställningen.

– Du måste komma ihåg att jag inte hade spelat in en låt nykter på sju år. Så det tog ett tag innan jag kände att jag ens kunde spela in en låt nykter, sade Eminem.


Jennifer Lopez 

Jennifer Lopez, 44, dricker enbart när hon skålar. Och då endast en klunk. Anledningen är att hon är mån om sitt utseende.

– Jag tycker att det förstör huden, säger hon till InStyle.


Colin Farrell

Den irländske skådespelaren har varit nykter i sju år. För talkshow-värden Ellen DeGeneres berättade Colin Farrell, 37, att han var rädd att förlora sin förmåga att skådespela om han gjorde det nykter. Nu är han dock glad över beslutet.

– Jag är verkligen tacksam. Det är underbart att vara närvarande i livet.


Jada Pinkett Smith

Skådespelerskan Jada Pinkett Smith, 42, har tidigare berättat att hon missbrukade alkohol innan hon blev nykter för åtta år sedan.

– Jag kom på mig själv med att dricka två flaskor vin på soffan, och tänkte "Jada, jag tror att vi har ett problem här".


Tyra Banks

Supermodellen Tyra Banks var tidigt ute med att testa alkohol - men sedan dess har hon valt bort drickandet.

– Jag har aldrig tagit några droger och jag smakade lite alkohol när jag var 12, men det var det enda, har hon själv skrivit på sin hemsida.


Eva Mendes

Eva Mendes, 39, lades 2008 in på behandlingshem för sitt missbruk.

– Jag är stolt över människor som har beslutsamheten och modet att faktiskt möta sina demoner för att må bättre. Det är en fråga om liv och död, har hon tidigare sagt till Interview magazine.


Robert Downey Jr. 

"Iron Man"-stjärnan Robert Downey Jr, 48, hamnade flera gånger i klammeri med rättvisan till följd av sitt missbruk. Nu har han inte druckit eller tagit droger på 10 år.

– Jag tänker mig själv som någon som inte har någon längtan efter, användning av eller medvetet minne av det livet. Och samtidigt stänger jag inte dörren om det, och jag låtsats inte som om att det aldrig hände, har han sagt till Playboy.


Gunde Svan

Även en del svenska kändisar har valt bort drickande. Skidlegendaren och tv-profilen Gunde Svan har aldrig någonsin smakat alkohol, berättade han i år för Expressen. En av anledningarna var hans tidigare granne, som redan som 15-åring fastnade i ett alkoholmissbruk.

– Han levde till han var drygt 30, 35 kanske. I honom såg jag tidigt att det där med alkohol var farligt, ingen bra grej. I kombination med mitt elitidrottande var det en ganska lätt sak att välja bort. Trots att jag kom i tonåren, som alla andra, och ville prova. Men för min del var det aldrig aktuellt att ens smaka, säger Gunde.


Isabel Adrian och Steve Angello

Svenska kändisparet Isabel Adrian och Steve Angello har intensiva scheman. Genom att välja bort drickandet hinner de med både arbetet och barnen. Sedan i år avstår Isabel helt från alkohol.

– Det som driver mig mest är att jag vill skapa något. Jag kan ligga på soffan och dricka martinis hela dagarna, men jag vill inte, sade Isabel till Expressen tidigare i år.

– Tro det eller ej, jag har blivit helnykterist. Steve också, vi dricker inte. Inte för att vi haft problem, utan för att vi hinner med mycket mer.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.