Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnorna som förlorade allt – under 2010-talet

Lisa Marie Presley.Foto: BACKGRID US / STELLA PICTURES BACKGRID US
Janice Dickinson.Foto: NICK UT / AP
Johnny Depp.Foto: SPLASHNEWS.COM / SPLASHNEWS.COM/IBL SPLASH NEWS
Tori Spelling och Dean McDermott.Foto: SANTI/SPLASH NEWS / SANTI/SPLASH NEWS SPLASH NEWS
Gary Busey.Foto: ROL-JULIANO-FK/X17ONLINE.COM / ROL-JULIANO-FK/X17ONLINE.COM X17 INC
Alyssa Milano.Foto: J. SCOTT APPLEWHITE / AP TT NYHETSBYRÅN
1 / 7

Personlig konkurs, stökiga skilsmässor och häpnadsväckande skatteskulder.

2010-talet var hårt för flera av våra kändaste ansikten.

Här är kändisarna som förlorade allt under decenniet.

Johnny Depp

Efter att ha varit en av Hollywoods mest hyllade skådespelare och hunkar under två decennier, började livet gå utför för Johnny Depp under andra halvan av 2010-talet. Efter skilsmässan från Amber Heard, och anklagelserna att han skulle ha misshandlat henne, valde Johnny Depp att i januari 2017 stämma 15 olika bolag för att ha kostat honom tiotals miljoner dollar. Depp hade tjänat 650 miljoner dollar medan han hade sitt management hos The Management group – pengar som Depp menade att företaget investerat dåligt och slarvat bort.

TMG slog tillbaka mot anklagelserna, och menade att det var Depp som hade gjort dåliga investeringar och slösat med sina pengar, något de i sin tur hade försökt skydda honom i från. The Management group konstaterade att skådespelaren spenderade två miljoner dollar varje månad – där bara vinet kostade 30 000 dollar i månaden. Depp köpte också bostäder för 75 miljoner dollar och spontaninvesterade i en lyxbåt för 18 miljoner dollar, framgick det i domstolsdokument som New York Post fick ta del av.

Lisa Marie Presley

När ens pappa är Elvis Presley ska man inte behöva oroa sig för pengar. Men allt gick snett för Lisa Marie Presley. 2018 stämde hon sin tidigare manager Barry Siegel för att han ska ha slösat bort hennes arv på över 100 miljoner dollar. Lisa Marie Presley menade att Siegel investerat hennes pengar dåligt – och dessutom lurat henne på miljontals dollar, när han köpt ett hus i England för nio miljoner dollar.

Lisa Marie Presley.Foto: BACKGRID US / STELLA PICTURES BACKGRID US

Alyssa Milano

”Förhäxad”-skådespelaren Alyssa Milano stämde 2017 sin tidigare manager Kenneth Hellie på tio miljoner dollar. Milano menade att Hellie inte hade betalat hennes räkningar och skatter, och att hon investerat hennes pengar i misslyckade projekt som han själv investerade pengar i.

Variety rapporterade då att Alyssa Milanos pengaproblem grundade sig i att hon renoverade sitt hem för fem miljoner dollar, som från början bara var värt tre miljoner dollar.

Milanos stämning mot Hellie nådde förlikning i juni 2019.

Tori Spelling och Dean McDermott

Skådespelarparet Tori Spelling och Dean McDermott tjänar inte så mycket pengar längre som de kanske brukade göra – men de har fortsatt spendera som om miljonerna rullade in.

I maj 2017 kom det fram att paret förlorat en rättstvist mot City national bank, och de dömdes att betala 220 000 dollar, på grund av att de inte kunnat betala av ett lån på det dubbla hos samma bank. Någon månad tidigare hade parets gemensamma bankkonton länsats av Skatteverket, då de inte betalat skatter på över 700 000 dollar – närmare fem miljoner kronor – sedan 2014. Paret har sedan dess fortsatt ha svårt med det ekonomiska. I sin självbiografi från 2013, ”Spelling it like it is”, berättade Tori Spelling om anledningen till sina finansiella problem. Hon menade att hennes dyra smak, en misslyckad bostadsaffär och flera företagsmöjligheter som gått i stöpet gjort att hon förlorat sin förmögenhet.

Tori Spelling och Dean McDermottFoto: SANTI/SPLASH NEWS / SANTI/SPLASH NEWS SPLASH NEWS

Gary Busey

I februari 2012 rapporterade TMZ att skådespelaren Gary Busey ansökt om personlig konkurs. I sin ansökan uppgav Busey att han hade tillgångar på 50 000 dollar, och skulder som sträckte sig mellan en halv och en miljon dollar. Busey var då skyldig pengar till Skatteverket, UCLA sjukhus, ett förvaringsföretag och en kvinna som stämt honom för att han ska ha attackerat henne på Tulsas flygplats nio månader tidigare.

I december 2012 hade Gary Busey lyckats ordna upp skuldträsket, även om han fortfarande hade en skatteskuld på flera miljoner kronor, 450 000 dollar.

Janice Dickinson

Hon kallade sig själv för ”världens första supermodell” och blev känd världen över för sin roll som jurymedlem i ”America's next top model” tillsammans med Tyra Banks. Men 10-talet var inte snällt mot Janice Dickinson, som blev bankrutt 2013. Hon var då skyldig staten en halv miljon dollar i skatteskuld, och var dessutom skuldsatt hos en plastikkirurg och en hudläkare. Det kom senare fram att hon också var skyldig banken över 300 000 dollar i övertrasseringsavgifter, innan hennes make Robert Gerner, psykolog, ska ha betalat av skulderna åt henne.

Skandalerna kring Johnny Depp:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.