Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnorna på slottet 2020 – hon har stor scenskräck

Därför tacka Pernilla Wahlgren först nej till "Stjärnorna på slottet"
Charlotte Perrelli är en av ”Stjärnorna”.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Tillsammans med Shima Niavarani.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Stjärnorna på slottet” är tillbaka – för 15:e säsongen i rad.

En schlagerdrottning, en konstnär och tre skådespelare ska dela med sig av sina livshistorier.

Men vem är den stora bluffen och vem har scenskräck av årets stjärnor? 

Här är allt du behöver veta om årets upplaga av ”Stjärnorna på slottet” i SVT. Fakta om deltagarna, datum, tv-tider och tidigare års skandaler.

Tv-kocken Tareq Taylor gör även sin tredje säsong i programmet och årets spelplats är Lejondals slott, där även förra årets säsong spelades in.

”Tidigare skandaler i ”Stjärnorna på slottet”

Det har varit en del skandaler under programmets snart 15 säsonger. 

Skådespelaren Börje Ahlstedt skapade drama när han deltog i programmets första säsong. Ahlstedt började nämligen bråka med Peter Harryson under en middag. Skådespelaren hånade då programledarens karriär till den grad att de andra deltagarna ville åka hem då de fick nog. 

Stjärnorna på slottet – årets deltagare

Charlotte Perrelli  i ”Stjärnorna på slottet”

Schlagerdrottningen och entreprenören Charlotte Perrelli, 46, började sin karriär som dansbandsångerska 1987.

1999 kammade hon hem vinsten i Melodifestivalen med låten ”Tusen och en natt” följt av vinst i Eurovision Song Contest då med ”Take me to your heaven”. 2008 var det dags igen, då hon åter vann den stora schlagertävlingen med låten ”Hero”.

Dessutom har Charlotte Perrelli programlett Melodifestivalen och medverkat i ”Så mycket bättre” 2018. Hon är även entreprenör med tre släppta böcker och bloggar dagligen för Damernas värld.

Charlotte Perrelli var första gången gift med Nicola Perrelli, de har två söner tillsammans. 2015 gifte hon sig för andra gången med entreprenören Anders Jensen, som hon har två söner med.

Ernst Billgren i ”Stjärnorna på slottet”

Konstnären och författaren Ernst Billgren, 63, började studera på Valands konsthögskola 1982. År 1997 blev han ledamot av Kungliga Akademien för de fria konsterna. 

Förutom att måla så arbetar även Billgren som skulptör, grafiker, författare, debattör samt film- och scenkonstnär. 

Han har bland annat designat Melodifestivalens statyett ”Sångfågeln”. Djur är ofta ett återkommande tema i hans konst och han har flera offentliga verk och skulpturer placerade runtom i landet, bland annat i Malmö, Göteborg och Stockholm.

Han har tidigare varit gift med konstnären Helene Billgren, men är sedan 2014 gift med Julia Billgren.

Shima Niavarani i ”Stjärnorna på slottet”

Skådespelaren och regissören Shima Niavarano, 35, är bland annat känd för sin roll ”Lily” i Sjölyckan och ”Maiken” i Allt Faller i regi av Henrik Schyffert.

Hon är även känd för sina humorframträdanden på Parlamentet och Allsång på Skansen.

Tidigare i år så var hon en av sommarpratarna i P1 där hon bland annat pratade om att hon lider av stor scenskräck och drabbas ofta av katastroftankar, vilket expressen tidigare skrivit om.

Niavarani har tilldelats många priser, exempelvis Årets Humorprestation på Humorpriset 2017 för sin roll som Olive i ”Bullets over Broadway” på Göta Lejon.

Kjell Wilhelmsen i ”Stjärnorna på slottet”

Kjell Wilhelmsen, 53, är skådespelare sedan många år tillbaka. Och efter att ha frilansat en längre tid är han nu anställd på Backa Teater i Göteborg.

Han har medverkat i filmer och serier som: ”Min så kallade pappa”, ”Sthlm Rekviem”, ”Gräns” och ”Morden i Sandhamn”. Han har även medverkat i frågesportprogrammet ”På spåret” i SVT.

Han fick genombrott som kocken Klasse i SVT:s ”Saltön” år 2005. Och några år senare blev han mer igenkänd för svenskarna med rollen som ensamma Glenn som suktar efter kärlek i serien ”30 grader i februari”.

Ola Rapace i ”Stjärnorna på slottet”

Ola Rapace, 48, är en svensk skådespelare och musiker. Han har en lång och framgångsrik karriär bakom sig.

Han har spelat filmroller från att vara skurk i James Bond, till hårdkokt polis och i flera hyllade tv-serier samt i många succér på teaterscenen. 

Många känner nog igenom honom som kriminalinspektören ”Stefan Lindman” i serien ”Wallander”.

Tidigare i år utkom han med ny självbiografi, ”Romeo: (min flykt i fem akter). Där beskriver han detaljerat om sina relationer med kvinnor, om missbruk där alkoholen och drogerna som för korta perioder kunde bedöva när smärtan blev för stark.

 I en intervju i Dagens Industri säger han:

– Jag har levt i en bluff som har blivit synad och jag tror inte det går att gå tillbaka när jag vet att det är en bluff. Förstår du hur jag menar?

Ola Rapace var tidigare gift med skådespelaren Noomi Rapace, men paret gick skilda vägar 2011.

Sändningstider för ”Stjärnorna på slottet” 2020

Programmet sänds från och med 2 januari 2020 på SVT under fem lördagar klockan 20.00 – med varje deltagare i fokus var sitt program.

Ola Rapace dag:

SVT1 lördag 2 januari 20.00

Kjell Wilhelmsens dag:

SVT1 lördag 9 januari 20:00 

Shima Niavaranis dag:

SVT1 lördag 16 januari 20:00

Ernst Billgrens dag:

SVT1 lördag 23 januari 20:00

Charlotte Perrellis dag:

SVT1 lördag 30 januari 20:00


Måns Möller om Stjärnorna på slottet: "Intriger är inte min grej"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.