Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stjärnorna i ny musikal

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Peter Johansson, Anna Sahlin och Måns Zelmerlöw spelar huvudrollerna i "Footloose" som har premiär i höst. "Det är en utmaning och ska bli jäkligt roligt", säger Måns Zelmerlöw.
Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM

Från Melodifestivalen och "Let's dance" till musikalscenen och "Footloose". 

Måns Zelmerlöw och Anna "Sahlene" Sahlin spelar i höst huvudrollerna i storsatsningen. 

- Det här är en möjlighet för mig att fortsätta utvecklas, säger Måns Zelmerlöw. 

Dragkampen om Måns Zelmerlöw har varit hård efter framgångarna i Melodifestivalen.

 Längsta strået drog ”Footloose”, musikalversionen av 1980-talets succéfilm sätts nu för första gången upp i Sverige.

Spelar skitstöveln

 - Det är en utmaning och ska bli jäkligt roligt. Jag ska spela skitstöveln. Det blir en vidareutbildning för mig efter ”Grease”. Jag får lära mig agera på riktigt och har redan börjat öva framför spegeln, säger Måns Zelmerlöw som gör Tommys roll.

 Han vann ju även ”Let’s dance” 2006 och med sig på scenen får han en annan artist med erfarenhet från såväl schlagern som danstävlingen - Anna Sahlin.

 - Jag har egentligen aldrig sökt mig till musikal, men på senare år har jag känt att det skulle vara kul att bredda sig med dans, skådespeleri och sång.

 Den tredje tunga rollen, Kevin Bacons klassiska Ren, görs av Peter Johansson, framgångsrik i Londons West End och som just nu spelar i uppsättningen ”We will rock you”.

Full rulle direkt

 Måns Zelmerlöw igen:

 - Skiva, sommarturné och sedan direkt på det här. Det är full rulle. Jag hinner bara vara ledig en vecka i sommar. ”Footloose” har premiär på Stora teatern i Göteborg 8 november. 20 februari nästa år flyttar den till Intiman i Stockholm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.