Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnorna har fått barn – hedrar döda brodern

Senaste nyheterna med Expressen TV
Rooney Mara och Joaquin Phoenix.Foto: GIRLIE / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET FAMEFLYNET USA
River Phoenix.Foto: FILMBOLAG

Skådespelarna Joaquin Phoenix och Rooney Mara har fått sitt första barn ihop enligt Daily Mail.

Det blev en pojke – och Phoenix valde att hedra sin döde storebror.

– En vacker son som heter River, säger regissören Victor Kossakovsky som arbetar med Joaquin Phoenix.

Rooney Mara och Joaquin Phoenix möttes när de spelade mot varandra i filmen ”Her” 2013 och blev tillsammans under inspelningen av filmen ”Mary Magdalene” fem år senare. De förlovade sig förra året och en källa sade i maj till Page Six att paret väntade barn tillsammans.

– Hon är den enda kvinnan jag har kollat upp på nätet, sade Phoenix om Mara till Vanity Fair.

Sonen har döpts till River

Victor Kossakovsky har regisserat filmen ”Gunda” som producerades av Joaquin Phoenix. När filmen visades på filmfestivalen i Zürich fick Kossakovsky frågan hur Phoenix hade blivit involverad i projektet – varpå han avslöjade att stjärnan nyligen har blivit pappa.

– Han fick just barn förresten, sade Kossakovsky – och berättade att sonen har döpts till River.

River Phoenix dog av en överdos 1993

River var namnet på Joaquins fyra år äldre storebror som tragiskt dog på toppen av sin karriär. River Phoenix sågs som en av Hollywoods främsta unga skådespelare efter hyllade insatser i filmer som ”Stand By Me”, ”Indiana Jones och det sista korståget”, ”På drift mot Idaho” och ”Flykt utan mål” som han Oscarsnominerades för. 

River Phoenix var bara 23 år gammal när han dog efter en överdos 1993. Det var Joaquin som ringde larmsamtalet till räddningstjänsten.

Joaquin Phoenix har tidigare sagt att det var River som fick honom att vilja bli skådespelare när storebrodern visade honom Martin Scorseses film ”Tjuren från Bronx” med Robert de Niro.

– Det väckte något i mig, sade Joaquin Phoenix.

Flickvännen om River Phoenix död

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.