Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Skådisarnas ord om sin privata relation

Emma Peters berättar i Spoiler Alert om hur det var att spela Katja i säsong fyra av ”Bonusfamiljen”.
Vera Vitali.
Foto: Mats Axby/FLX/SVT
Erik Johansson och Vera Vitali hämtar inspiration hemifrån till sina roller i succédramat.
Foto: Ulrika Malm/SVT / Photo by Ulrika Malm
Erik ”Jerka” Johansson och Vera Vitali är vänner privat.

38 avsnitt som Lisa och Patrik. 

Att få åldras med en roll som i ”Bonusfamiljen” kanske aldrig händer igen, säger Erik Johansson och fortsätter: 

– Mitt privatliv behöver ”Bonusfamiljen” och ”Bonusfamiljen” behöver mitt privatliv. Det hänger samman, och jag är rädd för hur det skulle vara om det inte fanns.

Som tittare ska man förstå både Lisa och Patrik och varför de agerar som de gör, säger Vera Vitali. 

– Då blir det inte så barnsligt, utan mer vuxenkonflikter, fortsätter hon och säger senare: 

 – Jag tycker att de här nya avsnitten handlar om vad det gör med två personer i en relation som inte hinner se varandra på grund av stress och barn och massa annat. På ett sätt har Lisa och Patrik det bra, de älskar varandra, men de hinner inte riktigt se varandra och det sliter på allt och alla. Det blir missuppfattningar och med det följer dålig självkänsla.

Vera Vitali pratar om ”Bonusfamiljen” säsong fyra. Med det har hon och Erik Johansson spelat in 38 avsnitt som Lisa och Patrik, paret som har borrat ner huvudet trots motgångar, konflikter, stress och press. Nu väntar det som kallas Lisas och Patriks ”största utmaning hittills”. 

Att säsong fyra blev av var inget som varken Vera Vitali, 40, eller Erik Johansson, 42, räknade med. När SVT tvärvände och förnyade, ställde coronapandemin till det. 

När duon ska sammanfatta upplevelsen: ”Det här så häftigt att vi får åldras med de här rollerna.”

Vera Vitali: ”Det blir en otrolig dynamik”

– Det kanske aldrig händer igen. Jag känner att jag behöver ”Bonusfamiljen”. Jag behöver jobba med Vera vartannat år. Jag vet inte hur det skulle vara att inte göra det, säger Erik Johansson och fortsätter: 

– Vi är väldigt goda vänner privat, men vi har också liv som löper parallellt med ”Bonusfamiljen” som kan likna ”Bonusfamiljen”. Det korsbefruktas på något sätt. Mitt privatliv behöver ”Bonusfamiljen” och ”Bonusfamiljen” behöver mitt privatliv. Det hänger samman, och jag är rädd för hur det skulle vara om det inte fanns. 

Vera Vitali: 

– Man hämtar kraft hemifrån in i serien och i serien får man jobba med Erik och skratta, men spela ut massa känslor som är intressanta när man själv har barn och familj. 

– Det är även häftigt att få se ”barnen” – Frank, Jacob och Amanda – växa upp. Det blir en otrolig dynamik av att alla åldras, vilket gör det spännande. 

Edvin Ryding får hundratals meddelanden i minuten:

Skådespelaren om uppmärksamheten efter "Young Royals"

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.