Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnkocken Stefano Catenacci opererad i hjärnan

Kungens nära vän och kändiskocken Stefano Catenacci, 51, har opererats akut efter åderbråck i hjärnan.Foto: Pär Bäckstrand / TV4
Kung Carl GustafFoto: /Ibl / /IBL
Stefano CatenacciFoto: Julia Dansarie

Kungens nära vän och kändiskocken Stefano Catenacci, 51, har opererats akut efter åderbråck i hjärnan.

Plötsligt kände han illamående och huvudvärk – och fördes i ambulans till sjukhus där han nu har varit i två veckor.

– Jag kommer att vara sjukskriven ett tag, säger Catenacci.

Stefano Catenacci, 51, ligger just nu inlagd på Karolinska sjukhuset i Solna utanför Stockholm. Detta efter att han för drygt två veckor sedan drabbades av två mindre åderbråck i hjärnan.

– Jag blev illamående och fick huvudvärk. Då ringde min personal efter ambulans och åkte in relativt fort. Jag tror att från att jag bad min personal ringa tills dess att jag låg på operationsbordet var det 17-18 minuter, säger Catenacci.

Catenacci opererades omgående.

– Man sätter små klämmor på bråcken och förhindrar blödningar på det sättet.

Hur mår du i dag?

– Så bra som det går. Jag går som vanligt, rör mig som vanligt och pratar som vanligt. Det är ingenting jag märker på det sättet. Men det är klart – jag har ju ändå genomgått en operation.

Stefano Catenacci: "Har varit här i två veckor"

Stefano Catenacci är till vardags kökschef på Operakällaren i Stockholm där han befann sig när han började må dåligt.

– Jag är fortfarande på sjukhus. Jag har varit här i två veckor nu och kommer att vara sjukskriven ett tag framöver. Men jag vet inte hur länge, det får vi se.

Personalen på sjukhuset tar fortfarande prover på Catenacci efter den plötsliga sjukdomen.

– Det är så mycket prover de tar. De vill vara säkra på att ingenting har hänt, vilket de är ganska säkra på. Det får ta den tid det tar, jag har ingen brådska hem.

Nära vän till kung Carl Gustaf

Utöver att vara kökschef på Operakällaren är Stefano Catenacci också nära vän till kung Carl Gustaf och kungafamiljen. Han är utsedd till hovtraktör av kungen vilket innebär att han är ansvarig för matlagningen till representationsmiddagar, galabanketter och andra större middagar där kungen är värd.

Han lagade bland annat maten på kronprinsessan Victorias och prins Daniels bröllop, liksom prinsessan Madeleines och Chris O'Neills.

Huruvida kungen har informerats om hans plötsliga sjukdomsfall är ingenting som Stefano Catenacci vill kommentera.

– Jag vill inte uttala mig om det. Jag vet inte hur kontaktvägarna gick från min personal. Jag åkte in och jag sa vilka jag ville att de skulle meddela och det var min familj, säger han.

Expressen har sökt hovet för en kommentar utan framgång.