Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Stjärnklart” är en ofrivillig övning i konsten att härda ut

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Stjärnklart.
Foto: / www.maddoc.se
Stjärnklart.
Stjärnklart.
Stjärnklart.
Foto: / www.maddoc.se

Västerås. 


Det finns en särskild plats för gamla schlagerstjärnor som pyntar granen med slarvig after ski-rock. 

Julgalor.

Ibland är de förvillande lika helvetet. 

Tre Eurovisionvinnare i ett och samma galapaket. Det skojar man inte bort. 

Men det är ingen garanti för att det blir en fantastiskt kul kväll. 

Ganska ofta kan det bli det raka motsatsen. 

Carolas och Måns Zelmerlöws version av Kents ”Sverige” vill jag till exempel aldrig höra igen, tack. Duons förvirrade försök att göra den till en öm kärleksduett hade varit komiskt om det inte varit så felkalibrerat på så många plan. 

Ensemblens gemensamma potpurrier ska vi inte tala om. 

Ett gapigt Beatles-medley, en fladdrig George Michael-hyllning och - i särklass värst av allt - en utdragen Dressman-mix av Sting/Police med samma underhållningsvärde som en chartershow i Las Palmas. 

I långa stunder är ”Stjärnklart” en ofrivillig övning i konsten att härda ut.

Ibland känns det som att öronen hamnat i skärselden.

Haverierna blir närmast övertydligt avslöjade när Carola, mot slutet av kvällen river av ett eget hitmedley. Det är inte bara superproffsigt utfört, det är halsbrytande underhållning när hon hoppar ner från scenen och tvingas parera de ”glada” åskådare som firat in julen ordentligast. 

Kvällens toastmaster David Hellenius är också kul i sitt ettriga roastande av publiken. Däremot kan det tyckas too soon att inkludera en rad #metoo-skämt rörande Timell och TV4, men han har uppenbarligen svårt att låta bli.

Precis som artisterna har svårt att sluta i tid. Även ett Phil Collins-paketet ska nämligen öppnas innan allt är över.

Måns Zelmerlöw gör först succé med "Heroes", men solkar ner intrycket med en after ski-slarvig "Sussudio". Carolas hitmedley bleknar i ljuset av en träig "Easy lover". Loreens kraftfulla "Statements" följs upp av en inte alls lika suggestiv "In the air tonight".

Efteråt känns det som att man tvångsmatats med ett julbord. Det blir både för mycket av det goda och en överdos av det där man inte aldrig skulle stoppat i sig annars.

Faktaruta

SHOW

Stjärnklart

Bombardier Arena, Västerås

Publik: 2 245.

Vem: Eurovisionvinnarna Carola, Loreen och Måns Zelmerlöw - flankerade av Petra Marklund och Ace Wilder samt konferenciern David Hellenius.

Vad: Julshow grundad av Anders Berglund, som lämnade över taktpinnen ifjol. Spelas fram till 16/12 och bland annat besöker Göteborg, Malmö och Stockholm.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.