Stjärnfrisörens tragedi – kärlekens plötsliga död

Ur arkivet: Så här såg det ut när Bobby gifte sig med Jimi Bennet
Foto: SVT
Foto: SVT
Carolina Gynning får frisyren fixad av Bobby Oduncu.
Foto: SVT
Carola Häggkvist är en annan av stamkunderna.
Foto: SVT
Bobby Oduncus kärlek Samuel Gidlöf gick tragiskt bort i sömnen.
Foto: SUVAD MRKONJIC
Bobby Oduncu och Jimi Bennet gifte sig men gick senare skilda vägar efter sex år.
Foto: /IBL / /IBL
1 / 8

Kampen med den sexuella läggningen, ett plötsligt dödsfall och en skilsmässa.

Den framgångsrika kändisfrisören Bobby Oduncus liv har kantats av motgångar och tragedier.

– Jag vet hur det är att nå botten i omgångar.

Bobby Oduncu, 45, är en av Sveriges främsta stjärnfrisörer med stamkunder som Carola och Carolina Gynning.

Bakom glamouren och framgången döljer sig motgångar och tragedier – något han berättar om i SVT-dokumentären ”Who the fuck is Bobby” av Nisti Stêrk.

– Att våga prata om ämnen som hur det var att komma ut under 90-talet i en kristen familj, är viktigt, säger han till Expressen.

Uppväxten i Södertälje

Han är uppvuxen i Södertälje i en syriansk familj med en djupt troende ortodox kristen pappa. 

I sina sena tonår kämpade Bobby Oduncu med att förstå sin sexuella läggning. När han väl gjorde det höll han den hemlig i många år. 

Han kom till slut ut som gay i vuxen ålder. Hans pappa hade svårt att acceptera det då, säger Bobby Oduncu. Men han vill understryka att han fått mycket kärlek som liten.

– Min mamma har varit en stjärna. Hon har supportat mig i vått och torrt.

Och det är just till föräldrar som stjärnfrisören vill nå ut med sin dokumentär.

– Jag vill få föräldrar i allmänhet att bara lyssna på sina barn. Misstänker en förälder att ens barn är exempelvis gay, visa det. Tyck att det är okej. Sträck ut en hand.

Samuels plötsliga död

I mitten av 00-talet kom Samuel Gidlöf in i Bobby Oduncus ganska stökiga och festglada liv. Den tio år yngre pojkvännen blev den ”första stora kärleken någonsin”, berättar Bobby Oduncu i dokumentären.

– Han accepterade mig för den jag var, vi var så öppna med varandra och jag ville visa för hela världen hur lycklig jag var. Den här killen fick mig glad. Han fick mig glad på riktigt.

Men när de hade varit ihop i sju lyckliga år inträffade plötsligt det ofattbara. 2012 dog Samuel, bara 26 år gammal, av hjärtsvikt. De hade precis varit på ett bröllop tillsammans där de själva hade pratat om att gifta sig.

– Dagen efter vaknade han inte, säger Bobby Oduncu i dokumentären och berättar att pojkvännens hjärta hade stannat under natten. 

”Tappade fotfästet”

Det har varit tufft att ta upp Samuels död, säger Bobby Oduncu till Expressen.

– När han gick bort tappade jag fotfästet. Då var det inte lätt att vara jag. Jag vet hur det är att nå botten i omgångar. Men jag har alltid varit positiv och tänkt att det blir bättre.

Två år senare träffade Bobby Oduncu kärleken på nytt i Jimi Bennet, 27. De gifte sig senare men efter sex år tillsammans gick de skilda vägar förra sommaren.

– Det tog hårt på mig, jag mådde inte bra. Jag hade fått covid, salongen drabbades av det och min kille ville skilja sig. Vi hade planerat att skaffa barn. Det var som att allt vände. Vi var ett drömpar. Vi hade inte haft några problem, och vi var jättekärleksfulla.

Bobby Oduncu som fortfarande drömmer om barn skulle vara ”världens bästa pappa, alla dagar i veckan”, enligt honom själv.

– Jag har alltid tagit hand om barn, jag är nog bättre pappa än frisör, men det kan jag ju inte vara. Jag är bättre frisör så klart.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.