Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärnförfattarens stora förlossningsdramatik

Malin Persson Giolito Foto: / SVERIGES RADIO
Malin Persson Giolito tillsammans med Leif GW Persson när Expressens Cecilia Hagen träffade dem 2008 Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Stjärnförfattaren Malin Persson Giolito öppnar upp om sina dramatiska förlossningar i sitt sommarprat. 

Malin Persson Giolito berättar också hur det var när pappan Leif GW Persson och mamma Birgitta fick henne. 

– Under många år var det den mest dramatiska historia jag kunde föreställa mig, säger hon i ”Sommar i P1”. 

Malin Persson Giolito, 47, har en lång karriär som jurist bakom sig. Hon har arbetat som advokat och varit verksam som tjänsteman vid EU-kommissionen. Hon bor tillsammans med sin man och deras tre barn i Bryssel. 

Malin Persson Giolito har på senare år delvis gått i pappa Leif GW Perssons, 72, fotspår som författare. Hon debuterade 2008 med ”Dubbla slag” och närde i fjol stora framgångar med ”Störst av allt”. 

Malin Persson Giolito är värd i onsdagens Sommar i P1. Där berättar hon om sitt liv och sin karriär. Hon tar även upp en familjetradition som hon fört vidare – att berätta för sina barn om deras födsel. 

Malin Persson Giolito inleder med att berätta om hur det var när hennes mamma Birgitta Liedstrand och Leif GW Persson fick henne.  

– De hade lagt undan 50 kronor. Stoppat sedeln i en burk, skruvat på locket och gömt den i skafferiet. Tanken var att de skulle ha pengar till taxi när det blev dags. Men vattnet gick den 24. Två dagar innan lön. Pengarna hade behövts till annat. Burken var tom. Så börjar berättelsen om min födelse. Min mamma har berättat den så länge jag kan minnas. Under många år var det den mest dramatiska historia jag kunde föreställa mig, säger hon i ”Sommar i P1”. 

 

LÄS MER: "Pappa är glad att min bok går så bra" 

 

Malin Persson Giolito: ”Mest dramatiska”

 

LÄS MER: Malin Persson Giolito, författardebutant och dotter till GW 

 

Författaren fortsätter sedan med att berätta om sina egna förlossningar. 

– Varje gång mina döttrar fyller år berättar jag deras historia. Om Nora, min allra mest älskade flicka nummer två som jag födde sittande och fick dra ut med mina bara händer. Om Beatrice – mitt vårväder – som for ut med navelsträngen två varv om halsen så snabbt att förlossningsläkaren knappt hann få av sig ytterkappan. Och Elsa, älskade lilla Elsa, just i dag den femte juli för 17 år sedan körde din pappa vilse när han skulle ta mig den dryga kilometer som skiljer vårt hus från det sjukhus där du är född, säger hon i programmet. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!