Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärndesignern Lars Wallin rånad och misshandlad i Paris

Lars Wallin. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
Lars Wallin. Foto: TOMAS LEPRINCE

En euforisk lördagskväll i Paris slutade på sjukhuset för stjärndesignern Lars Wallin som blev brutalt nedslagen utanför sitt hotell ett stenkast från Elysée-palatset.

– Den blicken och det hatet, den ondskan och ilskan – det kändes som han njöt av att slå mig, säger Lars Wallin som fruktade för att mista sitt liv.

Kläddesignern Lars Wallin, 53, blev brutalt nedslagen och rånad utanför sitt hotell i Paris i helgen.

Designern är en frekvent besökare av Paris och har alltid känt sig trygg i den franska huvudstaden, tills nu. På sin Instagram delar kläddesign med sig av rånet. 

– Jag själv mår så dåligt av det här provocerande våldet som eskalerar i världen och ville lägga upp det på mitt Instagram för att tala om att det är inte okej, säger designern till Expressen.

Rånet ägde rum natten till söndag utanför designerns hotell ett stenkast från Elysée-palatset, där helgens våldsamma demonstrationer ägt rum. 

– Jag och min kompis hade ätit middag i Paris, varit på en bar. I och med att vårt hotell låg nära Elysée-palatset var det avspärrat och vi kunde inte åka hela vägen fram, säger Lars Wallin.

Designern Lars Wallin rädd för sitt liv

På vägen hem träffade Wallin några svenskar som bad om en selfie. Kläddesignern ställde glatt upp, medan vännen gick i förväg tillbaka till hotellet. När Lars Wallin sedan lämnade gruppen svenskar för att gå hemåt själv hände det otänkbara.

– Jag vet inte om han följt efter, men jag kände någon som grabbade tag i min axel och smällde till mig. Han tog tag i min väska, tog plånboken, bankkortet och ville ha koden. Jag kom inte ihåg koden för jag var så chockad, då slog han mig flera gånger, berättar Lars Wallin och fortsätter:

– Den blicken och det hatet, den ondskan och ilskan – det kändes som han njöt av att slå mig.

https://www.instagram.com/p/Bq7pKjhH_cy/

Rånaren slog kläddesigner med metall i huvudet, och Wallin fruktade att han skulle mista sitt liv. Som tur var blev rånaren skrämd av något, en polissiren tror Lars Wallin – som klarade sig relativt lindrigt undan det brutala rånet.

– Jag har bara fått ett jävligt blått ansikte, men jag har haft änglavakt, säger designern och fortsätter:

– Det gick så fort från att haft en euforisk kväll i Paris till det här. Det var en sådan chock, jag tror jag fortfarande är i chock.

Lars Wallin: "mer än politiskt"

Designern fick vård i Paris under söndagen och är nu tillbaka i Sverige. Han har polisanmält händelsen och kommer att söka professionell psykologisk hjälp för att hantera traumat.

Det som skärrat kläddesignern mest är det oroliga läget i världen. Lars Wallin menar att rånaren utnyttjade helgens turbulenta omständigheter i Paris – och passade på att slå till.

– Jag mår själv så dåligt av all ondska som sprider ut sig i världen. Vad är det som händer i världen, det är inte okej, säger Lars Wallin och tillägger:

– Det här som hände mig är något mer än politiskt. Det känns som om det lockat till sig personer som inte har med det politiska budskapet att göra.