Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnans svek mot Linda Bengtzing – doldes helt

Vännerna ringde nödnumret.
Linda Bengtzing avslöjar spelet bakom kulisserna i Melodifestivalen.
Foto: Stella Pictures
År 2000 skulle Hanna Hedlund och Linda Bengtzing egentligen ha uppträtt tillsammans.
Foto: NILS PETTER NILSSON
Men Hanna Hedlund ska i sista stund ha valt att framträda själv i stället.
Foto: Cornelia Nordström/TT
Shirley Clamp kunde inte stå för ”Värsta schlagern”.
Foto: OLLE SPORRONG
Linda Bengtzing är aktuell med sin tävlan i Melodifestivalen 2020.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA SPA | SWEDISH PRESS AGENCY

Linda Bengtzing gör comeback i Melodifestivalen och nu berättar hon om det okända spelet bakom kulisserna i Sveriges största musiktävling.

Det visar sig att det finns dramatik på en nivå som publiken inte kan ana – som den gången när Hanna Hedlund plötsligt dumpade Bengtzing strax innan presskonferensen.

– Då bestämde sig Hanna för att göra låten själv, säger Linda Bengtzing i podcasten ”Schlagervännerna”

Artisten Linda Bengtzing, 45, är tillbaka i Melodifestivalen 2020 med bidraget ”Alla mina sorger”. Bengtzing är en veteran i sammanhanget – det är sjunde gången hon medverkar i Sveriges största musiktävling.

När Linda Bengtzing blir intervjuad i podcasten ”Schlagervännerna” berättar artisten att hon har varit tilltänkt för ännu fler bidrag än så. 

Det var tänkt att Bengtzing och Hanna Hedlund skulle ha sjungit ”Anropar försvunnen” ihop 2000 – men i sista stund dumpades Bengtzing av kollegan.

– Jag sjöng in ”Anropar försvunnen”, säger hon och sjunger en bit av texten: ”Hallå hallå det här är X22”. Det var två dagar innan presskonferensen, då bestämde sig Hanna för att kliva ur gruppen och göra den själv. Vilket jag inte ens fick reda på, så jag stod med ganska tung haka. 

Hanna Hedlund körde solo och slutade på åttonde plats med ”Anropar försvunnen”.

”Hon ville inte ge ut den”

2007 fick Linda Bengtzing tillsammans med Marko ”Markoolio” Lehtosalo en megahit med den ironiska duetten ”Värsta schlagern”. Men det var inte Linda Bengtzing som sjöng från början, utan en annan Melodifestivalen-senior: Shirley Clamp. 

– Hon ville inte ge ut den. Hon tyckte den var för oseriös, säger Linda Bengtzing i ”Schlagervännerna”.

Det tyckte också SVT och Christer Björkman, som ratade ”Värsta schlagern” som tävlingsbidrag. Men det blev ändå det årets mest spelade låt. 

2008 var Linda Bengtzing tillbaka i Melodifestivalen med ”Hur svårt kan det va”. Designern Thomas Malmros stod för klädkreationen, och enligt Linda Bengtzing förstod han precis vad hon ville framhäva. 

– Det var androgynt, jag ville ha byxor men ändå lite tuttar. Jävlar vilka tuttar jag hade, jag har aldrig haft så bra tuttar. Jag ser ut som en brittisk demonstrant i sina bästa år, säger hon i podcasten.

Expressen har sökt Linda Bengtzing och Hanna Hedlund.

Linda Bengtzing var nöjd med sin look under Melodifestivalen 2008.
Foto: SVEN LINDWALL

Linda Bengtzings viktiga bröstuppmaning

Linda Bengtzings viktiga bröst-uppmaning

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.