Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnans stora sorg – tio år efter Ledgers död

Heath Ledger dog av en oavsiktlig överdos.Foto: / REX/GREGORY PACE/BEI/ALL OVER PRESS REX FEATURES
Exflickvännen Naomi Watts berättar om sorgen – tio år efter dödsfallet.Foto: LAURA RAUCH / AP
Heath Ledger som The Joker i "The Dark Knight".Foto: AP / AP WARNER BROS.

Den 22 januari 2008 dog Heath Ledger av en oavsiktlig överdos.

På årsdagen av hans död berättade hans ex-flickvän Naomi Watts om sorgen efter den hyllade skådespelaren.

"Jag kommer aldrig glömma hans fina själ", skriver hon på Instagram.

Den 22 januari 2008 hittades Heath Ledger död i en lägenhet på Manhattan i New York. Den hyllade skådespelaren hade tagit flera olika receptbelagda mediciner som tillsammans fick hans hjärta att stanna.

 

LÄS MER: 10 år efter Ledgers död – så ser dottern ut i dag 

 

På tioårsdagen av hans död hyllades Heath Ledger av flera kända skådespelare. Bland dem Naomi Watts, som dejtade skådespelaren mellan 2002 och 2004.

"I dag tänker jag på hans vackra själ. Det har gått tio år sedan han lämnade den här världen. Han var alltid öppen med sina känslor och hade den starkaste karisma, styrka, humor och talang. Jag kommer aldrig att glömma hans fina själ", skriver Naomi Watts.

https://www.instagram.com/p/BeQYK8ShuS4/?taken-by=naomiwatts

Lily Cole, som hade en roll i Heath Ledgers sista film, "The imaginarium of doctor Parnassus", skrev också om saknaden på Instagram.

"Jag kan inte fatta att det har gått tio år sedan världen förlorade den här vackra själen. Heath var så rolig, så snäll, öppensinnlig, kreativ, lekful, generös och hundra andra positiva saker. Jag känner mig tursam som fick lära känna honom och sällar mig till den låga lista av folk som saknar honom", skriver Lily Cole på Instagram.

https://www.instagram.com/p/BeQdF1bhHNJ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_legacy

2005 spelade Heath Ledger i filmer som "Lords of Dogtown", Lasse Hallströms "Casanova" och det stora genombrottet "Brokeback mountain".

 

LÄS MER: Heath Ledger dog olyckligt förälskad 

 

Heath Ledger fick en Oscar för Batman-filmen

Mest hyllad blev Heath Ledger dock för sin roll som den ikoniska skurken Jokern i Batman-filmen "The dark knight", en roll som skådespelaren tilldelades en postum Oscarstatyett för. "The dark knight" hade premiär ett halvår efter att Heath Ledger gick bort.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.