Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärnans skämt under inspelningen av sexscenen

Kit Harrington berättar om inspelningen. Foto: HBO/KOBAL/REX/SHUTTERSTOCK / HBO/KOBAL/REX/SHUTTERSTOCK/IBL REX FEATURES
Rose Leslie och Kit Harington gifte sig år 2018. Foto: EVAN AGOSTINI / AP TT NYHETSBYRÅN

Premiären av den sista ”Game of Thrones”-säsongen närmar sig med stormsteg. 

Seriens många sexscener har diskuterats flitigt under åren och i en ny intervju berättar Kit Harington om hur hans skämt fick inspelningen att bli ovanligt pinsam.

– Det finns ett element av knasighet i det, säger Kit Harington till news.com.au.

Världens ”Game of Thrones”-fans har siktet inställt på ett enda datum: Den 15 april drar seriens sista säsong i gång. 

Uppladdningen med trailers, spoiler alerts och spekulationer har varit monumental.

En av seriens mest populära karaktärer är John Snow, spelad av Kit Harington, 32. I en intervju med news.com.au berättar han nu om sin nära vänskap med Emilia Clarke, 32, som i serien spelar rollen som Daenerys Targaryen.

Duon står varandra nära – inte bara i serien utan även utanför – och umgås privat, inte sällan i sällskap med Kit Haringtons fru Rose Leslie. 

I intervjun berättar Kit Harington om hur de intima scenerna tillsammans med vännen Emilia Clarke kan bli lite obekväma. 

Emilia Clarke och Kit Harington i ”Game of Thrones”. Foto: NIPI / STELLA PICTURES BACKGRID UK

Låtsades kräkas 

De som följt ”Game of Thrones” vet att det tog sin tid innan romansen mellan John Snow och Daenerys Targaryen blossade upp.

– Det är lite märkligt... Emilia och jag var bästa vänner i sju år och sedan skulle vi kyssas. Vanligtvis brukar kärleksaspekten i en story inledas tidigt in i serien då man inte lärt känna personen man ska vara intim med så väl, säger Kit Harrington och fortsätter: 

– Jag och Emilia tittade på varandra och skrattade när vi var tvungna att göra intima scener. Saken är ju den att Emilia, jag själv och min fru Rose är väldigt goda vänner. Så det är lite märkligt. 

Rose Leslie och Kit Harington gifte sig år 2018. Foto: KGC-03 / STELLA PICTURES 116824-5

Kit Harington berättar också hur han valde att skämta till det något under inspelningen av kärleksscenerna med Emilia Clarke. Något som blev lite obekvämt. 

– Emilia är fantastisk, jag älskar henne och jag älskar att jobba med henne. Och seriöst, det är inte jobbigt att behöva kyssa henne. Men jag gillade att låtsas att det var jobbigt. Så jag låtsades kräkas när vi skulle kyssas, säger han. 

Emilia Clarke minns också det lilla hysset från kollegan. 

– Oh, ja. Det var verkligen bedårande när Kit låtsades må illa av att ens titta på mig. Vi fnissade mycket, särskilt första gången vi skulle spela in, säger hon till news.com.au.

Gifte sig med GOT-kollegan

Förra året gifte sig Kit Harington och Rose Leslie, som spelade Ygritt mellan säsong två och fyra av serien. Även de spelade in sexscener tillsammans.

Trots att båda sedan länge är skådespelare så vänjer man sig aldrig vid att se sin partner med någon annan på vita duken, menar Kit Harington. 

– Det är aldrig bekvämt att titta på. Jag var och såg ”Honeymoon” som Rose spelar i, och under halva filmen är hon tillsammans med en av mina vänner, Harry Treadaway. Fem minuter in i filmen var jag tvungen att blunda. Och då påmindes jag om att jag satt mitt emellan Harry och Rose, och jag tänkte: ”Det här är hemskt”, säger han. 

Samtidigt hyllar han sin frus skådespelarinsats. 

– Det är aldrig trevligt att se dessa scener, för det känns ju verkligen som att det är på riktigt. Rose är fantastisk, och då tittar man ju på henne i filmen och tänker: ”Jag tror verkligen på att du älskar den där killen”.