Stjärnans sista tid i livet: ”Svåra smärtor”

Olivia Newton-John blev 73 år gammal.
Foto: BRENT PERNIAC/ADMEDIA / SPLASHNE / BRENT PERNIAC/ADMEDIA / SPLASHNE SPLASH NEWS
John Easterling, Olivia Newton-John och Tottie Goldsmith.
Foto: AFF-USA/SHUTTERSTOCK / AFF-USA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

I måndags meddelade Olivia Newton-Johns familj att ”Grease”-stjärnan gått bort.

Nu berättar systerdottern om skådespelarens sista tid i livet.

– Hon kämpade verkligen med svåra smärtor, säger Tottie Goldsmith i nyhetsprogrammet ”A current affair”

Skådespelaren och sångaren Olivia Newton-John blev 73 år gammal. På måndagen meddelade hennes familj att hon gått bort lugnt och stilla i sitt hem i Kalifornien, omgiven av familj och vänner.

Nu berättar hennes systerdotter, Tottie Goldsmith, om sin mosters sista tid i livet – som präglades av svåra smärtor.

– Det kom inte som någon chock, vi visste hur sjuk hon hade varit. Speciellt de senaste fem dagarna, säger Tottie Goldsmith i nyhetsprogrammet ”A current affair”.

– Det var inte bara cancern som tog henne, det var andra komplikationer. Att vara på sjukhus med väldigt känsligt immunsystem. Hon fick sekundära infektioner. Hon blev väldigt dålig de sista fem, sex dagarna, fortsätter hon.

Pratade över Facetime

Tottie Goldsmith kunde inte vara vid sin mosters sida under hennes sista dagar i livet, men fick prata med Olivia Newton-John en sista gång över ett Facetime-samtal.

– Jag fick säga allt jag behövde säga. Hon var på väg att lämna oss, men jag tror att hon ändå förstod.

Systerdottern berättar även att Olivia Newton-John hade börjar bli sämre redan när de träffade varandra för sista gången, då Newton-John var på besök i Australien.

– Hon var väldigt smal och dålig. Jag frågade henne ”är du rädd för att dö?”, och hon svarade ”jag är inte rädd. Jag har gjort mer i mitt liv än vad jag någonsin kunnat tro”.

Olivia Newton-John hade länge varit obotligt sjuk i cancer och genomgått flera tuffa behandlingar. Hon fick först diagnosen 1992, och senare ett återfall 2013 som hon hanterade i hemlighet – och sedan kom sjukdomen tillbaka en tredje gång 2017. Då var den obotlig.

Familjen har inte uppgett någon dödsorsak, men en källa nära Newton-John bekräftar för TMZ att hon somnat in efter att ha haft cancer i 30 år.

Dotterns bild med Olivia Newton-John: 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.