Stjärnans rädsla för familjens hemlighet

George Michael levde ständigt med rädslan för familjens stora hemlighet.
Foto: Sean Gallup / GETTY IMAGES EUROPE
Stjärnan fruktade att hans liv skulle sluta på samma sätt.
Foto: Splash News / SPLASH NEWS/IBL SPLASH NEWS

LONDON. George Michael levde ständigt med rädslan för familjens stora hemlighet.

Både hans morfar och morbror tog livet av sig i en gasugn.

Stjärnan fruktade att hans liv skulle sluta på samma sätt, skriver Daily Mirror.

Den världskända musikern George Michael, 53, avled på juldagen i sitt hem i Oxfordshire efter att pojkvännen Fadi Fawaz, 43, hittade honom livlös i sängen. Nu framkommer att stjärnan under stora delar av sitt liv levde med en rädsla för att han också skulle begå självmord. Hans familj bar under många år på en smärtsam hemlighet, då både Michaels morfar och morbror tog livet av sig.

Morbrodern Colin, som hans mamma berättade var homosexuell i hemlighet, begick självmord samma dag som George Michael föddes 1963. Hans morfar misstänks senare ha tagit livet av sig på samma sätt – i en gasugn.

Dolde sin sexuella läggning

George Michael har tidigare avslöjat hur han själv dolde sin sexuella läggning från sin mamma fram till dess att han var 29 år. Han berättade att mamman hade varit orolig för att han skulle gå samma öde till mötes som morbrodern.

– Hon hade en mycket bestämd fruktan av att jag skulle bli som hennes bror. Hon trodde att det skulle betyda att jag inte skulle orka med livet, berättade Michael i en intervju 2007 skriver Daily Mirror.

George Michael berättade också i en intervju att han inte hade fått veta om att morbrodern hade funnits förrän han var i sena tonåren.


LÄS MER: George Michaels pojkvän: "Chockad"

Kämpade mot demoner

Under stora delar av sitt liv kämpade George Michael mot demoner och han använde under långa perioder receptbelagda mediciner och droger. Han greps vid flera tillfällen, efter att ha varit påverkad.

George Michael skänkte samtidigt stora summor pengar – uppskattningsvis drygt 20 miljoner kronor – till en hjälporganisation för barn, eftersom han inte ville att andra skulle brottas med samma ångest kring sin sexualitet som han själv tvingades göra.

Tidigare i veckan antyddes på pojkvännen Fadi Fawaz Twitterkonto att George Michael tidigare hade försökt ta livet av sig, men uppgifterna tillbakavisades. Fawaz hävdade att hans konto hade blivit hackat.


LÄS MER: George Michaels älskare om svåra tiden

Talade om självmord

George Michael talade vid ett tillfälle om självmord i en intervju, efter att mamman Lesley avlidit i cancer.

– Jag skulle vara väldigt allvarligt psykiskt störd om jag ens skulle överväga självmord, med tanke på vad det skulle innebära för alla dem som redan är förkrossade efter att ha förlorat min mamma, sa han då enligt Daily Mirror.

Obduktionen efter George Michaels död har inte kunnat fastställa dödsorsaken. Brittiska myndigheter avvaktar nu resultatet på fler tester som har utförts.Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.