Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnans nya kärlek efter tragedin: Linda, 44

Samantha Fox.Foto: KEN MCKAY/ITV/REX / KEN MCKAY/ITV/REX/IBL REX FEATURES [DOWNLOADED]
Samantha Fox.
Samantha Fox.Foto: KEN MCKAY/ITV/REX/SHUTTERSTOCK / KEN MCKAY/ITV/REX/SHUTTERSTOCK REX FEATURES
Samantha Fox.Foto: ANTHONY JOHN FLETCHER/REX / ANTHONY JOHN FLETCHER/REX/IBL REX FEATURES
Samantha Fox.
Samantha Fox.Foto: CROLLALANZA/REX / CROLLALANZA/REX/IBL REX FEATURES [DOWNLOADED]
1 / 7

Samantha Fox är tillbaka.

Utvikningstjejen som gjorde sensation på topplistorna på 80-talet är aktuell med ledmotivet till en svensk långfilm - som vältrar sig i 80-talsnostalgi.

– Jag älskar fortfarande 80-talet, säger Samantha Fox till Expressen.

1986 toppade Samantha Fox den svenska hitlistan med sin singeldebut "Touch me (I wanna feel your body)". Samtidigt hamnade hon på väggarna i tusentals svenska pojkrum. Många popmagasin tryckte planscher med bilder på den unga och söta, och ofta lättklädda, engelska 20-åringen.

Låtarna på hennes två första album hade texter fulla med sexuella anspelningar, som exempelvis "Do ya do ya (Wanna please me)", "He’s got sex" och "Naughty girls (Need love too)".

Bilderna från hennes karriär som utvikningsflicka i bland annat The Sun syntes plötsligt överallt, trots att Samantha Fox slutat "modella" i samband med att hon fick skivkontrakt.

”Jag älskar det”

Frågan om det aldrig upplevdes som besvärande att lanseras som en sexsymbol vid så ung ålder besvarar Samantha först med ett skratt, sedan med en fråga:

– Vilken tonårig tjej skulle inte vilja synas på sexiga och vackra bilder som gör att hon dyrkas av en massa pojkar?

– Jag älskade det. Det var en dröm som slog in för mig när genombrottet kom. Jag hade velat bli artist sedan jag var fem år gammal. Jag var väldigt mogen, mentalt, för min ålder - och hade varit med i pjäser och musikaler sedan jag var liten.

Efter tre album på lika många år tycktes publiken mätt på Samantha Fox tuggummipop. Karriären gick knackigare, även om hon syntes flitigt i brittisk press. En romans med Kiss-medlemmen Paul Stanley i slutet av 80-talet blev förstås flitigt omskriven, men skivorna sålde allt sämre.

Samantha Fox testade en skådespelarkarriär i USA. 1996 gjorde hon comeback som "Sidan 3-flicka" i engelsk press. Året därpå prydde hon omslaget för Playboy.

– Det har gått upp och ner, men jag har haft ett fantastiskt liv. Jag är så tacksam för allt jag fått uppleva.

Hon är krass när hon pratar om den inhemska pressens närgångna intresse.

Dog av bröstcancer

– Det finns en baksida med alla yrken, men det är en del av mitt jobb. Det är många kändisar som gnäller över paparazzis, men som ändå går till de restauranger där fotograferna står utanför och väntar. Det är falskt och töntigt att klaga, även om jag själv inte lever för uppmärksamheten.

I dag är Samantha Fox 52 år. Bland hennes senaste upplevelser finns deltagande i brittiska såporna "Celebrity wife swap", "I’m a celebrity... get me out of here" och "Celebrity big brother 18". I påskas uppträdde hon i Kalmar.

– Jag har aldrig slutat spela. Jag gjorde 150 konserter om året när jag slog igenom, och jag snittar lika många i dag. Jag har otroligt lojala fans.

För 15 år sedan blev Samantha Fox tillsammans med sin manager, Myra Stratton. Det var inte hennes första flickvän, men utvecklades till det första förhållandet med en kvinna. 2015 dog Stratton efter två års kamp mot bröstcancer, 60 år gammal.

– Det var min tuffaste tid personligt, och karriären blev lika lidande. Det tog lång tid innan jag kunde stå på scenen igen. Jag bestämde mig för att aldrig mixa jobb och privatliv igen.

För ett ett drygt år sedan hittade Samantha kärleken igen - i norska tvåbarnsmamman Linda Olsen, 44.

– Vi har det jättebra! Jag är mycket i Norge, och hon är mycket hos mig.

https://www.instagram.com/p/BdCuoCmBTq1/?taken-by=samanthafoxofficial

När Samantha Fox blev kontaktad av regissören Kristian A Söderström för att spela in en låt till kommande biofilmen "Videomannen", med Stefan Sauk i huvudrollen som VHS-samlare samt Sven Wollter, Amanda Ooms och Lena Nilsson i rollistan, tackade hon ja så fort hon hört en demo - av svenske låtskrivaren Johan Agebjörn.

– Jag fick se några klipp från filmen och gillade idén. Johans låt är rolig, väldigt syntpoppig och retro. Jag tyckte att det var kul att dra på mig gamla leggings och leka nostalgi.

”Riktig” comeback

Hennes filmsingel, "Hot boy", gavs ut i veckan. Biopremiären är satt till den 24:e augusti.

– Jag hoppas att filmen går bra över hela världen, för det är den värd.

Samantha Fox spelar just nu in vad hon kallar sin "riktiga" comeback, med låtskrivare som jobbat med bland andra Bananarama och Girls Aloud. Men en lika viktig del av karriären är de kitschiga 80-talsgalorna i Europa, som inte sällan går under rubriken "I love the 80’s".

– Jag får uppträda med gamla vänner som Rick Astley, Paul Young och Kim Wilde och det är lika kul varje gång. Efter giget brukar vi sätta oss tillsammans och ta några drinkar.

Och prata om gamla tider?

– Typ aldrig. Vi har mest skrattar och har kul tillsammans, det är som att alla är 18-19 år igen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.