Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnans nakna bild upprör: ”Ljuger”

Gwyneth PaltrowFoto: Instagram
Foto: AXEL SCHMIDT / AP
Gwyneth PaltrowFoto: FAME FLYNET FRANCE / STELLA PICTURES / FAME FLYNET SWEDEN
Foto: FAME FLYNET FRANCE / STELLA PICTURES / FAME FLYNET SWEDEN

Världsstjärnan Gwyneth Paltrow är känd för att bry sig om inre och yttre hälsa, och driver företaget Goop med samma syfte.

Nu visar hon upp sig när hon gör nakenyoga i naturen på företagets Instagram – och kritiseras, skriver The Sun.

”Vilken ytlig och idealiserad bild”, skriver en person, rapporterar den brittiska tidningen.

”The Avengers”-skådespelaren Gwyneth Paltrow, 46, är inte bara Hollywood-stjärna – hon har länge varit intresserad av hälsa, och driver livsstilsföretaget Goop. Det var i egenskap av grundare av Goop som Gwyneth Paltrow var på konferensen Brilliant Minds i Stockholm i juni, tillsammans med profiler som Barack Obama och Naomi Campbell. 

Nu visar Paltrow upp sig i födelsedräkten på en bild på Goops Instagramsida, när hon gör yoga i naturen. Bilden är fotad bakifrån, och profilen gör yogaposen framför gröna kullar, under ett träd.

”Vi ljuger för oss själva av bra och dåliga anledningar, för at skydda eller sabotera för oss själva (vilket ofta är samma sak). Men varför?”, är en del av budskapet till bilden.

https://www.instagram.com/p/B2QAanmHOLC/

”Vilken ytlig och idealiserad bild”

Nu rapporterar The Sun att profilen och företaget kritiseras för bilden – då den uppmuntrar till skeva ideal. På bilden syns Paltrows revben genom huden.

”Goop, ni gör det här felet så ofta. Era Instagram-bilder föreställer unga, vita tjejer, och nu det här orealistiska kroppsidealet. Med tanke på att ni hävdar att ni stärker kvinnor så behöver ni kolla med verkligheten och bli realistiska, snälla”, skriver en person, återger The Sun.

”Vilken ytlig och idealiserad bild”, tycker en annan.

Samtidigt försvaras Paltrow av sina fans.

”Kära hatare, när ni pratar om kroppsideal, så hatar ni den här kroppen? Acceptans av alla kroppstyper inkluderar den här kroppen också”, tycker en person.

”Wow, den här nakenbilden gjorde en del personer upprörda. Alla, ta det lugnt! Bara för att det inte är din kroppsstorlek, sluta döma den! Alla era 'för smal'-kommentarer reflekterar bara era egna osäkerheter”, skriver en annan.

Paltrow själv har inte kommenterat bilden, eller reaktionerna kring den.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.