Han blev superstjärna redan som barn efter rollen som Kevin McCallister i filmerna "Ensam hemma" på 90-talet. Foto: Foto: 20th Century Fox/Tv4 / FILMBOLAGHan blev superstjärna redan som barn efter rollen som Kevin McCallister i filmerna "Ensam hemma" på 90-talet. Foto: Foto: 20th Century Fox/Tv4 / FILMBOLAG
Han blev superstjärna redan som barn efter rollen som Kevin McCallister i filmerna "Ensam hemma" på 90-talet. Foto: Foto: 20th Century Fox/Tv4 / FILMBOLAG
Macauley Culkin var vän med Michael Jackson. Foto: ©2005 Ramey Photo (310) 828-3445 / ©BULLS 0005EWA6Macauley Culkin var vän med Michael Jackson. Foto: ©2005 Ramey Photo (310) 828-3445 / ©BULLS 0005EWA6
Macauley Culkin var vän med Michael Jackson. Foto: ©2005 Ramey Photo (310) 828-3445 / ©BULLS 0005EWA6
Skådespelaren var länge tillsammans med Mila Cunis. Foto: Handout / ALL OVER PRESS GETTY IMAGESSkådespelaren var länge tillsammans med Mila Cunis. Foto: Handout / ALL OVER PRESS GETTY IMAGES
Skådespelaren var länge tillsammans med Mila Cunis. Foto: Handout / ALL OVER PRESS GETTY IMAGES
Efter framgången följde en mörk period i stjärnans liv. Foto: Planet Photos / STELLA PICTURES SUPPLIED BY PLANET PHOTOSEfter framgången följde en mörk period i stjärnans liv. Foto: Planet Photos / STELLA PICTURES SUPPLIED BY PLANET PHOTOS
Efter framgången följde en mörk period i stjärnans liv.  Foto: Planet Photos / STELLA PICTURES SUPPLIED BY PLANET PHOTOS

Stjärnans mörka tragedi efter julsuccén

Publicerad

Han blev superstjärna redan som barn efter rollen som Kevin McCallister i filmerna "Ensam hemma" på 90-talet.

Sedan har hans liv kantats av stora rubriker om hans hårda liv med droger och festande.

Macaulay Culkin slog igenom stort som barnstjärna i rollen som Kevin McCallister i filmerna "Ensam hemma" på 1990-talet. Redan som 11-åring medverkade han i Michael Jacksons video "Black or white" och blev efter det en av Jacksons nära vänner.

Men efter framgången följde en mörk period i stjärnans liv.

Det rapporterades med stora rubriker om skådespelarens hårda liv med droger. Bilder på en sliten och näst intill oigenkännlig stjärna slogs upp stort och skriverierna om hans missbruk har genom åren avlöst varandra. Han greps 2004 för droginnehav och var avmagrad och sågs kräkas på gatan.

 

Macaulay Culkin påstods vara döende av missbruket

Det ryktades även att han var döende på grund av sitt missbruk av heroin och läkemedel.

Uppgifter som skådespelaren senare har dementerat:

– Nej, jag tog inte heroin för sex tusen kronor varje månad, har Culkin sagt enligt The Guardian.

 

LÄS MER: Barnstjärnans beslut – slutar som skådis

 

Macaulay Culkin berättade tidigare i år att han efter 28 år i rampljuset hade bestämt sig för att avsluta sin skådespelarkarriär och dra sig tillbaka – endast 35 år gammal.

I en intervju med New York Magazine berättar den tidigare barnstjärnan att han inte har några planer på att återvända till film eller tv.

Sedan sitt samarbete med Michael Jackson blev han en god vän till popikonen som gick bort 2009. Han vittnade också i en rättegång 2005 då han påstod att uppgifterna och anklagelserna om Miachael Jackson inte var sanna.

 

LÄS MER: Macaulay Culkin slår tillbaka mot drogrykte

 

Vän med Michael Jacksons dotter Paris

Idag uppges "Ensam hemma"-stjärnan vara god vän med Jacksons dotter Paris Jackson.

– Paris och Macaulay är jättenära, ska en uppgiftslämnare ha sagt enligt Page Six.

– De hänger ihop privat och pratar med varandra åtminstone en gång i veckan. Sedan hennes pappa dog blev Culkin som en pappa för henne. Han ger henne råd och hon avgudar honom, berättar källan vidare.

 

LÄS MER: Culkins pappa vill inte veta av honom längre

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

 

 

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag