Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Stjärnans krav inför naken- scenen: ”Jag sa det direkt”

Oscar Isaac och Jessica Chastain i "Scenes from a marriage", i de roller som tidigare spelades av Erland Josephson och Liv Ullmann.
Foto: HBO Nordic
Erland Josephson och Liv Ullmann i ”Scener ur ett äktenskap” från 1973.
Foto: EVERETT COLLECTION/IBL

När Jessica Chastain accepterade en nakenscen i HBO-serien ”Scenes from a marriage” hade hon ett enda krav:

Att det skulle vara rättvist.

Jessica Chastain, 44, spelar mot Oscar Issac, 42, i ”Scenes from a marriage” på HBO.

En så kallad remake av den svenska kultserien med samma namn – av Ingmar Bergman, och med Erland Josephson och Liv Ullmann – från 1973.

Serien, som består av fem avsnitt till skillnad från Ingmar Bergmans sex, innehåller flera sexscener och flera avklädda scener.

Det är i avsnitt fyra som Golden globe-vinnaren och den tidigare Oscarsnominerade skådespelaren Jessica Chastain kan ses helt naken när hon duschar. 

En nakenscen som kom med ett krav från Jessica Chastains sida. Hon kontaktade därför skaparen Hagai Levi inför inspelningen.

– Jag sa direkt i början att jag är bekväm med allt naket, men för varje del av min kropp som syns måste de visa samma med Oscar Isaac, säger hon i en intervju med ”The view” på tv-kanalen ABC som skådespelarna gjorde tillsammans.

– Jag ville att det skulle vara balanserat, fortsätter hon.

Jessica Chastain.
Foto: STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK / STEPHEN LOVEKIN/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Såg sin penis först i efterhand

Samtidigt hävdar motspelaren Oscar Isaac att han blev ”förvånad” och ”inte visste om” att hans helnakna scen skulle komma med i den slutliga versionen av ”Scenes from a marriage”.

Det upptäckte skådespelaren först när andra började prata om det.

– De skickar saker till dig innan som du ska titta på och typ säga ”det ser okej ut”. Men jag tittade på en laptop, det var ganska mörkt, och jag märkte inte vad som hände ”där nere” riktigt, säger han i intervjun med ”The view”, och tillägger om sin penisscen:

– Jag såg det klart och tydligt sen på den stora tv:n. Den var där.

Ur ”Scenes of a marriage” på HBO.
Foto: HBO

Blev förvirrad under inspelningen

Jessica Chastain och Oscar Isaac har varit vänner privat i över 20 års tid och gick på college tillsammans.

Och nu skulle de plötsligt spela in sexscener tillsammans, samt flera scener där de bråkar och grälar i egenskap av ett par.

– Det gjorde det enklare, för vi litar på varandra fullständigt, vi älskar varandra, vi skyddar varandra, säger Jessica Chastain om de mer intima scenerna, och tillägger att hon ibland hade svårt att separera Oscar Isaac från hans karaktär Jonathan Levy.

– Men det gör det också mer svårt – för vi vet hur vi ska göra illa varandra. Så i scenerna där de ska vara elaka mot varandra tittade jag på honom ibland och tänkte ”är det Oscar eller John? Vad gör han här?!”

Matilda från svenska serien ”Threesome”: Det var jobbigast med sexscenerna

Matilda från ”Threesome”: Det var jobbigast med sexscenerna

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.