Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnans känslokaos inför Avicii-hyllningen

CNN TALK: Klas Bergling om året efter Tim ”Avicii” Berglings bortgång
Avicii hyllas på med en historisk jättekonsert på Friends arena på torsdagskvällen. Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES - PELLE T NILSSON
Franska dj:n David Guetta är en av de som kommer synas på scen. Foto: RICHARD SHOTWELL / AP TT NYHETSBYRÅN
David Guetta tillsammans med Zara Larsson på invigningen av fotbolls-EM 2016.Foto: IMAGO SPORTFOTODIENST / IMAGO/CHAI V.D. LAAGE IMAGO SPORTFOTODIENST

På torsdagskvällen hyllas Tim Avicii Bergling på Friends Arena i Stockholm – där stora delar av eliten inom den elektroniska dansmusiken står på scenen.

Franska dj-stjärnan är en av dem. Före konserten förbereder han sig på starka känslor.

– Jag försöker att inte tänka på det om jag ska vara ärlig, säger David Guetta till TT.

Kygo, Aloce Blacc, Rita Ora, Dimitri Vegas & Like Mike, Adam Lambert och just David Guetta är några av de som på torsdagen intar Friends för att hylla den bortgångne stjärnan Avicii. 

Konserten, som går under namnet ”Avicii Tribute Concert for Mental Health Awareness” skänker alla intäkter till initiativ som verkar för förebyggande mot psykisk ohälsa. 

De 55 000 biljetterna sålde slut på en timme. I tisdags släpptes 500 extrabiljetter.

– Jag kan nästan inte ta in det här. Det är överväldigande. Jag känner bara stor tacksamhet över alla som vill dela den här kvällen med oss, sa Tim Berglings pappa Klas Bergling, grundare av Tim Bergling Foundation, som arrangerar konserten i en kommentar efter biljettförsäljningssuccén i september.

”Fokusera på att hylla hans musik”

David Guetta, en av de allra största inom den så kallade EDM-scenen berättar för TT om konserten.

– Vi ska fokusera på att hylla hans musik och liv, och hans musik var väldigt glad så jag tror att han hade velat ha det på det sättet.

Den franska stjärnan minns också Tim Bergling och berättar hur det ofta märktes att han ofta kämpade mentalt.

– Man kunde känna att han led av ångest och vi pratade om det vid flera tillfällen, därför att det är något alla i vår bransch lider av, om jag ska vara ärlig. Det är ett fantastiskt liv, det är underbart att få göra något som du har passion för, men samtidigt är det jetlag, dålig sömn och svårt att leva hälsosamt. Framförallt är det massor av press.

Guetta har själv också gjort en remix av Aviciis låt ”Heaven” som återfanns på den bortgångne stjärnans postuma album ”Tim”.

 – Det var känslosamt när jag framförde den låten första gången och naturligtvis kommer hyllningskonserten att bli ännu mer känslosam. Jag försöker att inte tänka på det om jag ska vara ärlig, säger David Guetta till TT.

Tim Bergling dog i Oman den 20 april 2018 efter att ha tagit sitt liv. Han blev 28 år gammal.

SJÄLVMORDSTANKAR? HIT KAN DU VÄNDA DIG

Är du närstående: Ta alltid självmordstankar eller planer på allvar. Bevara lugnet, men vidta åtgärder.

Prata och våga lyssna. Uttryck din oro och ställ frågor. Ge konkreta exempel på varför du tror att det finns en självmordsrisk. Visa empati och döm aldrig. Men vidhåll att alla har ett eget ansvar för sina handlingar.

En självmordsnära person behöver träffa någon från psykiatrin på en gång. Ring 112 eller åk till en akutmottagning. Om möjligt – lämna inte personen ensam.

Självmord är ofta impulshandlingar. Självmordsnära människor är ofta ambivalenta in i det sista. Det går att påverka dem. Betona att det går att få hjälp och att saker och ting kommer att bli bättre.

Ring alltid 112 om läget är akut.

BRIS vuxentelefon 077-150 50 50.

BRIS – Barnens hjälptelefon Tel: 116 111.

www.bris.se

Självmordslinjen: 90 101, chatt.mind.se.

Jourhavande präst: Nås via 112.

Föräldratelefon: 020-85 20 00.

Jourhavande kompis: 020-22 24 44.

Spes (Riksförbundet för suicidprevention och efterlevandes stöd): spes.nu.

Telefonjouren: 08-34 58 73.

Källor: mind.se och www.spesistockholm.se.

Hyllningarna och eftermälet – efter Aviciis död

Hyllningarna och eftermälet – efter Aviciis död

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.