Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Stjärnans kamp sista tiden i livet – led av felaktig diagnos

Den folkkära komikern och skådespelaren Robin Williams tog sitt eget liv år 2014. Foto: CHARLES SYKES / AP TT NYHETSBYRÅN
Obduktionen visar att Williams diagnos, Parkinsons sjukdom, var felaktig. Foto: MUNAWAR HOSAIN/REX / MUNAWAR HOSAIN/REX REX FEATURES
Robin Williams och frun Susan Schneider. Foto: CPA / RETNA PICTURES / ALL OVER PRESS RETNA UK

Panikångest, tårar, en falsk diagnos och kroppsdemens – i boken ”Robin” avslöjas nu skådespelaren Robin Williams sista tid i livet.

Robin Williams hustru Susan Schneider berättar om makens kamp innan han dog.

”Jag tror att han bara sa nej och jag klandrar honom inte alls”, säger frun Susan Schneider i boken, enligt Daily Mail.

Fem år efter den prisade skådespelaren Robin Williams död släpps boken ”Robin”. En bok av journalisten Dave Itzkoff som avslöjar komikerns sista tid i livet, rapporterar Daily Mail.

Robin Williams har under sin karriär blivit en folkkär stjärna och hyllats för bland annat sina roller i ”Good morning Vietnam”, ”Dead poets society”, ”Mrs Doubtfire” och ”Goodwill hunting”. När hans prestation i serien ”The crazy one” år 2013 bara fick klena recensioner var det ett första tecken på att något inte stod rätt till, skriver den brittiska tidningen. 

Det kommande året uppdagades fler och fler symptom på sjukdom hos skådespelaren, som drabbades av viktnedgång, sömnsvårigheter, skakningar, matsmältningsbesvär och förlorat luktsinne. Pam Dawber, som var Williams motskådespelerska i den populära serien ”Mork and Mindy” och senare även i ”The crazy ones”, berättar att Robin Williams var näst intill oigenkännlig under tiden emellan de två serierna.

”Jag kom hem och sa till min man att något är fel. Han är matt. Han har förlorat sin gnista. Jag vet inte vad det är”, berättar Pam Dawber i boken, skriver Daily Mail.

 

Robin Williams i tårar varje dag

Även sminkösen under inspelningen av ”Natt på museet 3: Gravkammarens hemlighet” vittnar om Williams nedstämdhet. Cheri Minns beskriver hur Robin Williams kämpade med att minnas sina repliker och att hans självförtroende som skådespelare sjönk. Robin Williams led av panikattacker under inspelningarna och grät i sminkösens armar efter varje arbetsdag, något som hon beskriver som fruktansvärt, skriver tidningen.

År 2014 lades serien ”The crazy ones” ner efter bara en säsong och Robin Williams fick diagnosen Parkinsons sjukdom. Två stora bakfall som människor i Williams närhet tror var det som triggade skådespelarens depression.

Bara månader senare hittades Robin Williams död, av sin assistent.

 

Frun: ”Jag klandrar honom inte”

Hans fru Susan Schneider beskriver att maken upplevdes lugn, och till och med erbjöd henne en fotmassage innan han sa ”godnatt min kärlek” den kvällen, skriver Daily Mail. Robin Williams, som sov i ett eget sovrum för att inte störa sin fru med sina sömnsvårigheter, kom inte ut morgonen därpå. Schneider berättar att hon först känt en lättnad över att han äntligen fick den sömn han behöver, men när tiden gick förstod hon att något var fel.

Obduktionen har senare visat att Robin Williams diagnos, Parkinsons sjukdom, var falsk. I stället led skådespelaren av något än värre - Lewykroppsdemens. Lewykroppsdemens är en form av demens som successivt stänger ned kroppen och hjärnan, och flera av sjukdomens symptom överensstämmer med Parkinsons sjukdom, vilket är anledningen till att han feldiagnostiserades.

Hustrun Susan Schneider säger i boken ”Robin” att hennes make försökte hålla skenet uppe, men att det inte gick till slut.

”Han visste. Han höll det samman så bra han bara kunde, men den sista månaden kunde han inte det längre. Det var som att det bara tog slut”, säger Susan Schneider i boken, enligt Daily Mail.

Hon fortsätter:

”Jag tror att han bara sa nej och jag klandrar honom inte alls”.

 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!