Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Stjärnans ilska inför galan – får höra att hon är för tjock

Bebe Rexha på MTV Video Music Awards 2016.Foto: MPI99 / MEDIAPUNCH/INSIGHT MEDIA / INSIGHT MEDIA STELLA PICTURES
Bebe Rexha på röda mattan på MTV Europe Music Awards 2016.Foto: LEVIN AND PAULA / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Sångerskan Bebe Rexha är nominerad i två kategorier på årets Grammygala – men glädjen byttes snart till ilska när hon vände sig till designers för att få hjälp med att hitta i en klänning att bära på galan och fick höra att hon var "för tjock".

Nu ryter sångerskan ifrån mot modeindustrins skeva syn på kvinnors kroppar.

"Det är sjukt. Ni säger att alla kvinnor i världen som har storlek 38 och uppåt inte är vackra och kan bära era klänningar.", skriver hon på Instagram.

Sångerskan Bebe Rexha, 29, fick glädjebeskedet att hon blivit nominerad till Grammygallan den 10 februari. Sångerskan känd för låtar som "I’m a mess", "Meant to be", "Me, myself & I" och "In the name of love" har blivit nominerad i två kategorier för bästa nya artist och bästa country duo/grupp. 

– Så jag blev till slut nominerad till en Grammy och det är det coolaste jag varit med om någonsin, berättar hon i en film i ett inlägg på Instagram.

Men galalyckan byttes snart till ilska när hon började se sig om för att hitta en klänning. Artisten berättar hur hon vänt sig till flera olika designers för att få hjälp att hitta något personligt till henne att bära på röda mattan, men flera gånger möttes hon av nedlåtande svar och fick höra att hon var "för stor".

– Jag bad mitt team att fråga designers och många av dem vill inte göra en klänning till mig eftersom jag är för stor. Bokstavligen, jag är för stor, säger hon i videoklippet.

– Om storlek 6/8 är för stort, då vet jag inte vad jag ska säga, fortsätter hon.

Storlek 6 i USA är motsvarande 36 i Europa och storlek 8 är motsvarande europeisk storlek 38.

 

https://www.instagram.com/p/Bs58lMqHtrk/

 

Bebe Rexha: "Vill inte bära era klänningar"

Sångerskan berättar vidare att hon inte tänker ta åt sig av kommentarerna och slår tillbaka mot dem som inte vill klä henne.

– Det är sjukt. Ni säger att alla kvinnor i världen som har storlek 38 och uppåt inte är vackra och kan bära era klänningar, berättar hon vidare och avslutar:

 – Då vill jag inte bära era klänningar.

Bebe Rexha har taggat inlägget som har visats över 400 000 gånger på Instagram med orden "älska din kropp".

"Jag är ledsen, jag var tvungen att lätta mitt hjärta. Om du inte gillar min modestil eller min musik, det är en sak. Men säg inte att du inte kan klä en person som inte är trådsmal. Vi är vackra oavsett storlek! Liten eller stor! Och min kropp i storlek 38 kommer fortfarande att gå på Grammy-galan", skriver hon till filmen.

 

Rachel Bloom: "Jag har råd"

Sångerskan är inte heller den första stjärnan som har kroppsmobbats i samband med kontakt med designers.

Rachel Bloom berättade på röda mattan under Emmygalan 2017 hur designers vägrat klä hennes kroppstyp, skriver Daily Mail. 

– Det är svårt att få ställen att låna ut till mig eftersom jag inte är en storlek noll, men jag har också råd med det, så det är okej, sa Bloom då.

Även Melissa McCarthy, Leslie Jones och Bryce Dallas Howard har alla uttryckt frustration över liknande besvikelser i samband med kontakt med modedesigners. 

 

 

Kidnappades som barn – så här är deras liv i dag

Inlåst i kista i sju år • Sexslav • Föräldrarna blev mördade

Hit reser svenska turister – får titta på plågade djur

Bilderna inifrån populära parken i Thailand • Wahlström: ”Stäng ner skiten”

Rolig, snygg och dyr – så bra är Polestar 2

Vi provkör på hemlig testbana – får toppbetyg

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.